El Cafè de Mar ha obert les seves portes per acollir la celebració d’un projecte ben especial. 25 anys més tard, alumnes de l’Escola Camí del Mig s’han retrobat per reviure una experiència que els va marcar per sempre: la producció i gravació d’una pel·lícula. Aquesta es va anomenar ‘The Roulf, terror a l’escola’.
Lola Casas, mestra de l’Escola Camí del Mig ara fa 25 anys: Venia el 25è aniversari i vam digitalitzar la pel·lícula. Ha quedat bastant bé. I vaig començar a dir-los als alumnes que la tenia digitalitzada. A través de les xarxes socials, vam quedar que ens retrobaríem un dia i que la passaríem un parell de vegades.
La Lola Casas va exercir de mestra a l’Escola Camí del Mig i cada mes, amb els seus alumnes, visualitzaven una pel·lícula. Va ser al tercer trimestre quan van canviar el rol i van deixar de ser espectadors per passar a ser protagonistes de la seva pròpia producció audiovisual.
Lola Casas, mestra de l’Escola Camí del Mig ara fa 25 anys: El guió, els decorats, la vestimenta... tot ho van fer ells. Els adults ajudàvem però van pencar molt. Van aprendre molt també. A més, aquesta pel·lícula és muda perquè havíem vist cinema en blanc i negre. Vam decidir fer-la muda, amb cartellets, com a les pel·lícules antigues.
I que va fer especial aquest projecte? En parla en Jacint Fornols qui també va col·laborar en el procés de l’elaboració de la pel·lícula.
Jacint Fornols, col·laborador de l’Escola Camí del Mig ara fa 25 anys: Ja havien fet 3 pel·lícules abans. Hi havia una productora darrera, la Lola Casas, que s’encarregava que cada vegada la cosa funcionés més bé. Aquesta vegada, els actors ho van fer molt bé. Estava molt ben planificat. Sabien la tècnica per fer una pel·lícula. Això és molt interessant. Això es deu a que la Lola era una gran aficionada al cinema i els hi va inculcar el gust pel cinema.
Amb el Cafè de Mar com a escenari i la Lola Casas com a mestra de cerimònies, el retrobament ha estat un èxit. Els assistents han tornat a veure la pel·lícula que van produir. Alguns, afirmen, han pogut traslladar-se de nou a aquell moment.
Melodie Beneroso, exalumna de l’Escola Camí del Mig: Jo tenia el paper de zombi. Ho recordo molt divertit perquè ens vam haver d’estripar la roba i ho recordo molt bé.
Xavier Torrent, exalumne de l’Escola Camí del Mig: Jo feia de vampir. Com a nen no te n’adones de tota la feina que hi ha darrere. Dia rere dia, fèiem la feina de darrere del cine: maquillatge, feina prèvia d’aprendre el guió tot i ser una pel·lícula muda, els gestos, la trama...
Entre els exalumnes que han assistit a la trobada, n’hi havia que feia 25 anys que no s’havien tornat a veure. Un element que ha aportat més emotivitat a la cita.
Melodie Beneroso, exalumna de l’Escola Camí del Mig: És un moment molt especial perquè cadascú hem parat a diferents llocs i ara és un moment de retrobar-nos tots amb la nostra professora també. Així que per mi és una nit estupenda.
Xavier Torrent, exalumne de l’Escola Camí del Mig: Quan em van avisar em va fer il·lusió. Som un grup de 20-25 persones i amb el pas dels anys no tens contacte amb tots ells. Mantens el contacte amb pocs d’ells. És molt emotiu retrobar-te amb tots ells avui i, sobretot, amb la Lola.
L’estrena de la pel·lícula dels alumnes de l’Escola Camí del Mig es va fer al Teatre Monumental ara fa 25 anys, un esdeveniment que s’ha pogut recuperar gràcies a l’arxiu audiovisual de tvmataró. El mitjà local també va participar al film cedint el material per fer els enregistraments.
Recupera la notícia en vídeo, aquí.