Uns arriben per una banda, i els altres per l’altra... i de mica en mica es va omplint el Parc Central. Aquest dimecres al matí ha tingut lloc la gran ballada del projecte ‘Fem Dansa’, la culminació de tot un treball fet des de l’inici de curs a les aules d’educació física i música de les escoles mataronines.
Helena Patricio, Coordinadora Fem Dansa: L’objectiu final és que puguem ballar des de molts llocs diferents i estils diferents, que puguem moure el cos i reconèixer-nos i, sobretot, que això estigui a l’escola, que hi ha poca dansa.
Laida Tanco, ballarina Companyia Factoria Mascaró: Donar recursos que funcionin i que animin als mestres d’una manera senzilla i agradable per poder ballar i fer ballar a tots els nens.
Els primers que han ballat han estat els alumnes del batxillerat escènic de l’Institut Laia l’Arquera, que han ensenyat les seves coreografies. Després ha estat el torn dels mestres, que han volgut demostrar les seves habilitats amb aquest Xotis de les Gitanes de Mataró. I finalment, els grans protagonistes, els alumnes.
Fins a un total de vint-i-nou escoles s’han preparat diverses danses. Agafats de la mà, en rotllanes o amb cintes de colors, han pogut mostrar davant dels seus familiars i amics tota la feina feta en els darrers mesos. I és que a través de la dansa, i segons expliquen alguns dels mestres, es poden treballar molts altres valors.
Jonc Tarrés, IE Mar Mediterrània: Seria una bona excusa dedicar tot un curs a la dansa. Jo amb aquest projecte ho faig i em serveix perquè quan van creixent el continuo, així que fins a sisè continua treballant les danses.
Bet Sarlat, Escola Joan Corominas: Fer equip, fer grup i passar-ho bé. Treballem la concentració, el moviment dins l'espai, etc. Amb la dansa es poden treballar moltes coses.
Aquest any un total de 1.200 alumnes d’escoles de primària de Mataró participen en aquesta gran ballada. Aquesta iniciativa se celebra a la ciutat des de fa 15 anys, cada mes d’abril, al voltant del Dia Internacional de la Dansa.