tvmataró entra a formar part de l’oferta educativa del TecnoCampus. La televisió pública de la ciutat i la universitat han arribat a un acord el qual ha fet néixer l’optativa anomenada ‘Reportatge televisiu’ que es cursarà dins del Grau de Mitjans Audiovisuals a partir del curs vinent. Aquesta matèria estarà impartida per professionals del mitjà de comunicació local i tindrà lloc als estudis Bis Lligonya, situats al TecnoCampus des de l’any 2011.
Josep Lluís Checa, director general Tecnocampus: L’acord és molt important per nosaltres i estem molt il·lusionats. Implica la materialització d’una relació que físicament ja es dona, perquè estem a la mateixa ubicació, i que es trasllada en continguts acadèmics. Per nosaltres és molt important la part pràctica dels estudiants en qualsevol dels graus. Amb aquest (Mitjans Audiovisuals) perfeccionarà el nivell d’assoliment de moltes competències dels nostres estudiants. Tenir una entitat com tvmataró al nostre costat, dota de més capacitat de continguts en aquest sentit.
Oriol Burgada, director de tvmataró: El que fem és rubricar un acord que té tot el sentit. Si els estudis del TecnoCampus ofereixen un grau d’Audiovisuals i dins del complex del TecnoCampus hi ha una televisió, té tot el sentit del món que hi hagi la màxima col·laboració possible entre els dos mons: el professional i l’acadèmic vinculats a l’audiovisual. I com ha de ser aquesta col·laboració? Evidentment, pràctica.
Un dels al·licients d’aquesta optativa pels alumnes és que els permetrà viure de primera mà la creació d’un producte audiovisual que tindrà recorregut més enllà de l’àmbit universitari. El reportatge que elaborin es convertirà en un programa de televisió que s’emetrà pel canal de TDT i, també, per la plataforma laxarxa+.
Oriol Burgada, director de tvmataró: Seran reportatges curts. El conjunt dels reportatges serviran per fer un programa de televisió. Com seran? Quin estil tindran? A quins temes estaran dedicats? Tot això formarà part del treball i de la decisió dels estudiants. Del que es tracta és reproduir en l’àmbit acadèmic una manera de treballar pròpia d’un entorn professional fins a l’extrem que aquest treball acadèmic, amb valor curricular, es convertirà en un programa de televisió de debò que la gent podrà veure des de casa seva.
El conveni entre tvmataró i el TecnoCampus va més enllà de l’optativa ‘Reportatge televisiu’. Aquesta sinèrgia entre el món professional i l’acadèmic també fixa altres vies de col·laboració per explorar. Una de les que a hores d’ara està més definida és la posada en marxa d’un mecanisme de gestió que permeti oferir, cobrir i regular de manera àgil les places per fer pràctiques a la televisió. Es tracta d’una oportunitat interessant perquè els alumnes puguin descobrir l’ofici de periodista o tècnic en un entorn professional real. En l’actualitat, hi ha treballadors de tvmataró que van establir el seu primer contacte amb el mitjà gràcies, precisament, a les pràctiques.