Ciència i cervesa són els ingredients principals de la primera edició del Pint of Science. El projecte busca apropar la ciència a la ciutadania i esborrar la barrera que existeix entre les dues.
Encara que Pint of Science és un esdeveniment que té una llarga trajectòria en l’àmbit europeu, aquesta és la primera vegada que s’impulsa a Mataró. Es tracta d’unes xerrades de científics de primer nivell que expliquen en un ambient distès com fer ciència. Amb l’acte també es busca fer xarxa a Mataró, que aquells que fan recerca científica tinguin l’oportunitat de presentar la seva investigació.
Pol Bartrès, organitzador de Pint of Science: són unes xerrades de ciències disteses, relaxades i en un ambient de bar.
Oliver Carrillo, organitzador de Pint of Science: és un acte que se celebra a tot arreu del món a la mateixa hora. És a dir, a les 19:30 hi ha xerrades de ciències a bars a tota Europa.
Els ponents de la segona jornada han estat Meritxell Abril, que ha parlat de l’estat ecològic dels rius, i Carles Carbonell que ha explicat quina és la feina dels arqueòlegs.
Meritxell Abril, centre Tecnològic BETA, UVIC: fa molta il·lusió. Parlar de ciència en català i a Mataró és un fet que no passa sovint, i està molt bé que s’hagin engrescat a organitzar-ho a la ciutat.
Carles Carbonell, Serveis Territorials Cultura Barcelona: l'objectiu de la meva xerrada és mostrar quina és la feina de l'arequeòleg de camp.
L’assistència de les dues primeres jornades ha estat de gairebé 50 persones i ha superat les expectatives dels organitzadors, degut a la novetat del projecte.
Per a aquells que els hagi agradat (i els que no han pogut assistir) els organitzadors preveuen una segona edició.