L'escriptor mataroní Toni Cabré publica la versió teatral de l'exitosa novel·la de Sílvia Alcàntara "Olor de Colònia". Publicada l'any 2009, explica la vida de diferents personatges en el petit món d'una colònia tèxtil a la dècada dels 50 del segle passat. L'any 2013 se'n va fer una minisèrie per TV3, amb Toni Cabré com un dels guionistes. Ara, i amb el vistiplau de Sílvia Alcàntara, Toni Cabré n'ha fet la versió per a ser representada al teatre. El text el publica Edicions 1984, que també havia editat la novel·la original d'Alcàntara.
Cabré ha explicat que hi companyies teatrals que podrien estar interessades en representar "Olor de Colònia".
D'altra banda, ha avançat que el mes de febrer Sala Cabanyes estrenarà la seva obra "Ombres de memòria", ambientada a Mataró durant la Guerra Civil.
TONI CABRÉ, autor teatral i guionista
És un procés molt natural. La novel·la és un èxit quan es publica. De seguida TV3 es va interessar per fer la versió audiovisual. M'encarreguen el guió, conjuntament amb la Laia Aguilar i l'Anna Fité. I també funciona molt bé. Un cop feta la sèrie i amb el llibre que es llegeix com a novel·la, dius quin altre espai artístic hi ha. Doncs el teatre. Que a mi és l'espai que m'interessa més, perquè és el directe, el món efímer del teatre. Parlo amb la Sílvia i em diu que encantada. I aprofitant tota l'experiència en televisió, escric aquesta versió teatral.
I el teatre té un avantatge i és que es publica. I es fa un llibre que ha editat amb bon criteri Edicions 1984, que qualsevol companyia de teatre el pot agafar i el pot posar a l'escenari.
REPRESENTACIÓ DE L'OBRA "OMBRES DE MEMÒRIA" A SALA CABANYES
Tinc la sort que la gent de Sala Cabanyes, que m'aprecio molt, s'han animat a fer "Ombres de memòria", que és una obra que vaig publicar fa tres o quatre anys sobre la Guerra Civil. A partir de memòries de familiars meus, vaig fe una obra de teatre que està publicada però que encara no s'ha fet. Crec que és molt interessant que es faci a Mataró com a estrena. Perquè moltes de les coses que es diuen passen a Mataró. Especialment tot el tema de l'assassinat del doctor Samsó al cementiri l'1 de setembre de 1936. I per tant crec que tindrà molt d'interès que es faci. Estic molt agraït. Ho està preparant en Joan Peran, que és una persona que s'estima molt la literatura dramàtica, els textos. Molt respectuós amb allò que està escrit. I per tant ho faran amb un nivell interessant.