Què faries si sospites que els teus convidats són uns assassins? Aquest és el dilema que tenen els protagonistes de l’últim muntatge dirigit per Pere Vàzquez a Mataró, ‘The unfriend’, obra que planteja tot un desafiament moral.
El Peter i la Debbie són un matrimoni britànic que coincideix en un creuer amb l’Elsa, una vídua nord-americana excèntrica i fidel seguidora de Donald Trump. La bona sintonia amb ella fa que la parella no vegi cap inconvenient en allotjar-la uns dies a casa quan decideix visitar-los. Però tot canvia quan descobreixen a Internet que l’Elsa, qui ja consideraven amiga, té un passat molt obscur.
Pere Vàzquez, director de 'The unfriend': És una comèdia que parla molt de les relacions humanes, de les persones, de les cordialitats, del que ens costa dir o fem per compromís i no ens atrevim prou, bàsicament, per educació.
El títol de l’obra, ‘The unfriend’, significa en català ‘el no amic’. Seria l’opció que ens donen xarxes socials com Facebook per trencar l’amistat amb algú de forma virtual. I aquesta decisió sovint difícil de prendre, per les convencions socials, és el que planteja aquesta comèdia escrita pel creador de la sèrie 'Sherlock', el britànic Steve Moffat, i representada a Londres recentment amb èxit.
Pere Vàzquez, director de 'The unfriend': El Celler Castellví és un espai de Mataró molt típic que ens ofereix una escenografia molt maca. Fer-la aquí, ara l’estiu amb el fresquet que fa és un regal.
El muntatge, que s’ha estrenat aquest dissabte al pati del Celler Castellví, està protagonitzat per Xevi Codony i Lídia Rovira, en el paper de la parella, i per Encarna Hernàndez, com a Elsa. Completen el cartell els joves Alfonso Trabal i Diana Bajirova, com a fills del matrimoni, i Toni Arteaga com al seu veí.
L’obra es tornarà a representar el proper dissabte 20 de juliol i el diumenge 21.