Aquests dies de juny, a l’Aula de Teatre es respira un altre ambient. L’olor de final de curs -i la presentació dels projectes que l’alumnat a treballat durant el curs- es barreja amb la preparació dels monogràfics d’estiu. Però a l’equip de l’escola també se li gira feina amb el nou curs. Aquest diumenge s’han tancat les preinscripcions i l’èxit ha estat rotund. Les sol·licituds han crescut tant, que ara cal fer un recompte exhaustiu per determinar quants sortejos caldrà fer entre les persones interessades, perquè la demanda supera el nombre de places. L’increment s’ha fet notar en totes les franges d’edat, especialment entre els grups infantils i juvenils. Des de la direcció de l’escola atribueixen aquest augment a diversos factors.
Cristina Navarro, directora de l’Aula de Teatre de Mataró: És una escola ja històrica, la ciutadania la coneix molt i, a més, amb el temps ha anat creixent de portes enfora. No estem tancats en aquestes quatre parets, sinó que surt amb molts projectes de ciutat, trepitja instituts i escoles. En aquestes 38 anys de vida, l’Aula s’ha convertit en un projecte de ciutat. Notem que la gent se l’estima.
Navarro considera que l’èxit de l’Aula de Teatre també rau en la manera d’estudiar teatre, des de la naturalitat i treballant aspectes que no es treballen en altres parcel·les del dia a dia.
Cristina Navarro, directora de l’Aula de Teatre de Mataró: L’escolta, el fet de poder parlar dels teus sentiments i emocions, poder tenir un espai on equivocar-te sense que passi res, el treball en equip... El teatre no el fa un de sol. I, al costat, sempre hi ha els invisibles: els professors, els tècnics, els acomodadors. Som una gran família i junts tirem un projecte endavant. Crec, a més, que els joves necessiten aquest espai més que mai.
Un espai on treballen l’expressió, el joc, el moviment, el cos i la veu amb l’objectiu d’aprendre a fer teatre, però també de desenvolupar altres habilitats.
Nil Bofill, professor de l’Aula de Teatre: Els infants passen moltes hores a l’escola i quan venen aquí troben un espai per expressar-se, jugar i provar coses. Sempre els expliquem que aquí no es jutja res. Si les coses surten bé, perfecte i, si no, no passa res; és un espai d’experimentació. Això els agrada i els motiva a seguir venint i passar-s’ho bé.
Fa 38 anys que Mataró compta amb una escola municipal d’arts escèniques on tothom hi té cabuda. De fet, l’Aula de Teatre ha inspirat altres municipis catalans, que n’han replicat el model.