L'incendi virulent de València ja està en boca de tots els experts del sector de la construcció i creuen que podria fer canviar la normativa vigent. Segons l'aparellador tècnic Joan-Fèlix Martínez, el poliestirè extruït, el material inflamable que recobria la façana del bloc de València, podria prohibir-se i diu que la nova normativa segurament passarà per fer ús de fibres materials, que ni cremen, ni deixen anar fums tòxics.
Segons explica Martínez, l'edifici de València estava construït amb uns plafons que revestien la façana deixant una cambra d'aire pel mig. Una tècnica que s'anomena façana ventilada i que és molt beneficiosa per l'aïllament dels edificis. Amb el poliuretà encès, però, va fer efecte xemeneia i es va propagar amb molta més rapidesa. L'arquitecte, però, insisteix que la problemàtica no ha estat la façana ventilada, sinó el tipus de material utilitzat.
Joan-Fèlix Martínez, arquitecte tècnic: Tots els materials que es posen a l'obra passen per un control tècnic i són legals. El que passa és que ara veient el que ha passat, potser s'haurà de plantejar quins materials fem servir per a aquest tipus de façanes. Possiblement, el poliestirè extruït, que és aquest aïllament que crema, es prohibirà perquè a més a més també emet fums. I s'haurà de fer servir cada vegada més fibres minerals, que no crema ni fa fum. I el sistema de façana ventilada està bé.
A Mataró també hi ha edificis construïts amb façana ventilada. Un exemple és el mateix edifici del col·legi d'Aparelladors de Mataró o les dues torres de color beix situades a tocar del Cafè de Mar.