La companyia mataronina Mün Kombucha, especialista en begudes amb te fermentat, continua sumant reconeixements. Just quan és a punt de celebrar el seu desè aniversari, ha estat guardonada amb un Or i una Plata als premis internacionals World Kombucha Awards, els únics guardons del món que reconeixen aquest tipus de beguda que té el seus orígens a l’Antic Orient.
L’or, se l’ha endut en la categoria de millor kombutxa vegetal- herbal per la seva beguda Green, que porta alfàbrega i te matxa. Pel que fa a la plata, se l’ha emportat per la seva varietat anomenada Gut Morning, que ha quedat segona en la categoria de millor kombutxa del món amb cafè. Aquesta proposta, amb la que s’han atrevit aquest darrer any, combina cafè i gingebre.
Aquests guardons es sumen als que va ja aconseguir el 2023 amb Not-Birra, una infusió de llúpol - un dels ingredients principals de la cervesa - i amb Isotonic, un kombutxa que s’elabora a partir d’aigua de mar i que, a diferència d’altres begudes isotòniques, gairebé no duu sucre.
Precisament, el que fa peculiar Mün Kombucha és que gairebé no porta sucre, fet que permet conservar-la a temperatura ambient i que contribueix, segons els seus fundadors, a fer-la més saludable que els refrescos.
A l’actualitat, la marca produeix 18 varietats de kombutxa classificades en cinc col·leccions i que poden trobar-se tant en format de vidre com de llauna. Fora de l’Estat, es pot comprar a països com França, Itàlia o els Països Baixos.
Informa: B. Doñate