logo

tvmataró | La televisió de Mataró i el Maresme

profile

cultura Mataró

Mor Emili Suriñach, expresident de Cecassa, autor literari i corredor amb la colla Maimakansu

Va publicar diverses novel·les i poemaris, guanyant diversos premis. Va instituir el Laureà Mela amb el Grup Cecassa. Nascut a Roda de Ter, es va establir a la capital del Maresme. Tenia 81 anys

per Pep Andreu| Compartir


Ha mort Emili Suriñach Arderiu a l'edat de 81 anys. Tot i que era nascut a Roda de Ter, posteriorment es va establir a Mataró. Va ser president del Grup Cecassa d'assessoria empresarial. Culturalment va destacar com a escriptor i creador del premi de poesia Laureà Mela. Era membre del grup Maimakansu i va córrer diverses maratons. El funeral tindrà lloc aquest dimecres a 2/4 de 4 de la tarda al Tanatori de Mataró.

 

Professionalment es va dedicar al sector de la gestió econòmica, treballant primer a Hisenda i més endavant presidint el Grup Cecassa, amb seu a l'edifici de vidre del Pla d'en Boet de Mataró. La seva passió era la cultura i especialment la literatura. Va escriure diverses obres en castellà, guanyant premis de poesia i narrativa; també va ser finalista del premi Nadal. És també autor de lletres per a cançons i traductor. Havia fet recitals musicals i també havia intervingut en petits papers televisius. A finals de la dècada dels 90, el Grup Cecassa que presidia va crear el Premi Internacional de Poesia Laureà Mela. Entre les novel·les publicades per Surñach destaquen "Doce" i "La gran puerta". En poesia, el 2006 va publicar "La casa". L'any 2003 Emili Suriñach i Lluís Lligonya, director de TVM, van signar un acord de col·laboració per tal d'esponsoritzar programes de la televisió local i difondre les iniciatives culturals de Cecassa. També havia estat un bon esportista, corrent maratons i formant part de la colla Maimakansu.
El funeral per Emili Suriñach Arderiu tindrà lloc aquest dimecres 18 de juny a 2/4 de 4 al Tanatori de Mataró.

| Compartir

Loading related news...
Aquest portal web utilitza cookies per millorar l'experiència de l'usuari. En utilitzar-lo, accepteu totes les cookies d’acord amb la nostra Política de Cookies.