Una bona manera de celebrar el Dia Mundial del Formatge és menjant-ne. A La Formatgeria de Mataró se n’hi poden trobar més de 1.000 varietats d’arreu del món. Treballen amb productors artesanals i, la majoria, amb ramat propi. El tipus de pastura afecta directament la llet, la matèria primera d’aquest producte. Al Maresme, pel tipus de vegetació, se sol treballar amb cabres i ovelles.
Xavier Guillén, La Formatgeria: Tenim molt de bosc aquí al litoral, tot el que és el corredor i voltants. Sobretot es tenen cabres i ovelles per netejar bosc. Tenim alguna formatgeria d’aquí a la vora que té producció pròpia. Això permet controlar la proteïna làctica i fer el formatge de principi a final.
Roser Vives, La Formatgeria: Apostem molt pel formatge català, però també treballem amb producte internacional, buscant formatgers amb ramaderia pròpia i que, per tant, controlen tot el procediment.

Sigui de cabra, d’ovella o de vaca, el cas és que els mataronins no fan el lleig a cap. Des de La Formatgeria estan convençuts que a Mataró hi ha molta tradició formatgera. Expliquen que els clients els arriben amb la ment oberta, amb ganes de deixar-se aconsellar i tastar varietats noves. S’interessen per saber-ne l’elaboració, si la llet és crua o pasteuritzada i cada vegada més aprenen a maridar-los amb vins concrets, codonyat o melmelades.
Roser Vives, La Formatgeria: Aquí tenim molta tradició formatgera. El problema és que potser no hi ha hagut la facilitat per aconseguir aquest formatge. Tenim molts clients que ens diuen que abans de conèixer ‘La Formatgera’ anaven a Andorra a buscar formatges. El nostre és un client que s’interessa molt per saber-ne més.
Xavier Guillén, La Formatgeria: Els parles dels maridatges, d’aquest vi especial, d’aquesta torrada que porta romaní i fruita seca i els obres com la ment, els veus els ulls.
Als amants d’aquest formatge se’ls denomina ‘turòfils’ una paraula que ve del grec clàssic i està formada pels mots tyros (formatge) i philos (amor a).