Mataró continua en números positius respecte a l'estalvi d'aigua. Actualment, la quantitat consumida per habitant es manté en 131 litres, bastant per sota del lím it de 200 litres. El Comitè Municipal de Sequera ha analitzat les dades del consum d'aigua de la ciutat. Els resultats han sortit favorables, el consum de la ciutat està molt per sota del màxim permès.
Aquesta situació és gràcies tant a les Aigües de Mataró (per detectar i reparar avaries de manera ràpida i eficient) com als consums domèstics i municipals, que han estat organitzant activitats socials seguint les mesures de l'Agència Catalana de l'Aigua (ACA) aconseguint baixar el consum de l'aigua. L'Ajuntament de Mataró està molt agraït amb la ciutadania i els anima a continuar mantenint aquest consum per poder afrontar millor la sequera a l'estiu.
Raquel Compta, gerent d'Aigües de Mataró. Nosaltres continuem amb una dotació mot baixa. Estem en el número de 10 de municipis amb una dotació mes baixa. Ara mateix consumim entre 130 i 140 litres per persona/dia. L'ACA està marcant 200 litres per persona i dia. Això és gràcies a un esforç de tots. Per una banda, de la companyia, estant a sobre d'avaries i possibles fraus. Però sobretot amb consum domèstic i consum municipal que ha baixat moltíssim.
Mesures per combatre la sequera
Aquesta setmana, el govern ha explicat que instal·larà a la tardor 1 dessalinitzadora flotant al Port de Barcelona i 12 de mòbils a l’Empordà a l’estiu per garantir el subministrament d’aigua i evitar noves restriccions per la sequera. El govern defensa també que fa mig any que treballa en aquestes noves solucions, de les quals mai n’havia, parlat fins ara i que, amb elles, s’allunya encara més l’entrada en vigor de noves restriccions per la falta de pluja.
Pel que fa a la polèmica de les piscines privades, el conseller defensa que el decret està pensat per obrir a tota la ciutadania piscines privades d’equipaments esportius, casals d’estiu i càmpings en aquells municpis que no tinguin piscines públiques però que no està pensat per obrir piscines comunitàries o d’hotels. Mascort també ha recordat que seran els ajuntaments qui hauran de decidir quines són les piscines que estaran considerades refugis climàtics