És la primera jornada del nou projecte ‘Mataró Sona’. La d’aquest dimecres s’anomena ‘Batecs’ perquè està centrada en la percussió feta, en aquest cas amb bidons de plàstic.
‘Mataró Sona’ neix amb l’objectiu d’aprendre una disciplina musical amb el rerefons de fomentar les relacions intergeneracionals, els espais de trobada i participació i el lleure actiu de les persones que es troben en soledat no desitjada. És per això que s’adreça a persones majors de 60 anys, dones de 40 a 55 anys amb càrregues familiars i persones joves. De moment, hi participen dues escoles: l’Institut Laia l’Arquera i l’Escola Torre Llauder.
Laura Seijo, regidora ciutat inclusiva i saludable i atenció als barris i a la comunitat: Tan la gent gran que té problemes sovint d’aïllament social i sentiments de solitud s’ajunten amb joves de les escoles que els poden oferir eines de socialització que d’una altra manera no tindrien. Pels joves, treballar i compartir amb aquestes persones grans, els donen uns valors que no tindrien. Aquest intercanvi intergeneracional fa que tot sigui molt més ric i que la comunitat sigui encara més important.
La sessió d’aquest dimecres ha estat la primera de tot un curs de curta durada que s’allargarà fins a Nadal. A més a més de la percussió, hi ha un conjunt instrumental d’ukeleles i de joves cantants per aprofitar la música a un vehicle per expressar tota mena d’emocions i sensacions.
Georgina Blanch, EMMM: La música és el vehicle per accedir d’una manera no tant evident com la parlada per poder-te despullar, per poder connectar amb les teves emocions, per poder compartir amb les altres persones com et sents. A través de la música poder-te sentir acompanyada, amb diferents edats i compartir un moment de comunió amb la música i els instruments.
Aquest projecte s’impulsa amb l’objectiu de dinamitzar també els centres cívics de la ciutat.
La iniciativa està organitzada a través de l’EMMM, el servei de Gent Gran i el d’educació de l’Ajuntament i l’Agència de Suport i Serveis a les Entitats.