El restaurant Caminetto fa 40 anys que serveix els seus plats al conjunt de dues cases senyorials del Camí Ral 407. El seu propietari i cuiner, Mario Francesco Randazzo, explica a l'Entrevista de Mataró Ràdio que va decidir ubicar el seu restaurant en aquest espai del centre de Mataró perquè des del primer dia s'hi va sentir com si hagués estat casa seva des de sempre. Diu que el secret del seus fogons és que fa una cuina de mercat i proximitat, amb productes de temporada i comprats al territori, en llocs com el mercat de la Plaça de Cuba. I en el 40è aniversari del Caminetto, Randazzo afirma que se sent sicilià i mataroní.
MARIO FRANCESCO RANDAZZO, propietari i cuiner Caminetto
Quan vaig comprar aquestes cases, pràcticament va ser com si jo hagués viscut sempre aquí. Quan estic al restaurant és com si em trobés a casa meva, al menjador de casa. La idea meva era aquesta.
Al restaurant, mentre jo pugui, i també el meu fill, fem una cuina de mercat, de proximitat; tot el que es compra ha de ser de la nostra zona. Soc un client actiu del mercat de la Plaça de Cuba.
Primer de tot, em sento sicilià. I després, mataroní; perquè clar, ja son 45 anys que soc a Catalunya. Soc un mataroní!