A diferència del govern municipal, que manté l’esperança i no es dona per vençut, els grups de l’oposició es mostren pessimistes davant el nou capítol del conflicte judicial amb El Corte Inglés. Consideren que el nou revés és una mala notícia per la ciutat i se situen en el pitjor dels escenaris. També critiquen la gestió del govern i l’alcalde, a qui reclamen més proactivitat en el marc d’aquest cas.
Pim Camprubí, portaveu d’ERC: Això és una mala notícia, perquè sembla que l’Ajuntament tindrà menys oportunitats per defensar-se i serà més difícil que li acabin donant la raó. També és una mala notícia pel govern, perquè posa de manifest la mala gestió que s’està fent des de fa vint anys. El que ha de fer l’Ajuntament és prendre la iniciativa, no fiar-ho tot als jutjats, sinó establir un diàleg amb El Corte Inglés que permeti desactivar aquesta demanda en contra de la ciutat. Nosaltres no podem fer altra cosa que fer costat al govern, però posant de manifest tota la mala gestió que s’ha fet durant tots aquests anys.
Judith Cortés, portaveu de Vox: Fa ben poc, el govern municipal cantava victòria. Es va avançar massa i va dir que era la primera de moltes altres victòries de l’Ajuntament respecte aquesta demanda d’El Corte Inglés. Ara s’han girat les tornes i veiem l’altra cara de la moneda. Tot i així, l’alcalde Bote continua fent discursos positius dient que lluita per la ciutat. Nosaltres creiem que s’ha de ser molt prudent, perquè el cas està en mans de la justícia i hem d’anar pas a pas i, sobretot, recordar qui ens ha portat fins aquí.
Alfons Canela, portaveu de Junts per Mataró: No és una bona notícia per la ciutat, perquè ens torna a posar en una tessitura complicada. Ja sigui per un incompliment d’El Corte Inglés o de la ciutat, al final queda enlaire la resolució d’aquest contracte. Això comportaria tornar els terrenys a l’Ajuntament, a nom de PUMSA, i els diners a nom d’El Corte Inglés. Més enllà de les responsabilitats i de les reclamacions que es puguin fer els uns als altres. Però tot això podria tornar al punt inicial. Creiem que l’Ajuntament hauria de ser molt més proactiu.
Cristian Escribano, portaveu del PP: Tot sabem que el tema de Can Fàbregas i El Corte Inglés és una de les etapes negres de l’Ajuntament de Mataró. I tornem a tenir notícies que no són bones per la ciutat. Nosaltres continuem trobant a faltar la pro activitat per part del govern municipal, que intenta fer partícips a tots els grups d’una responsabilitat que, durant deu anys, ha tingut l’alcalde de Mataró. Continuarem donant suport a l’Ajuntament en totes les accions que siguin en benefici dels mataronins; però trobem a faltar molt l’actitud proactiva del consistori i ens sap greu que la defensa de l’Ajuntament no estigui sent tan eficaç com hauria de ser.
Carlos García, portaveu de la CUP: Per a nosaltres no és una notícia rellevant ni canvia el nostre punt de vista sobre aquest cas. D’aquelles decisions errònies, aquest fang judicial actual. A partir d’aquí, nosaltres tenim la perspectiva que tant El Corte Inglés com l’Ajuntament han de fer autocrítica. El Corte Inglés ha d’acceptar que va fer una operació de risc que ja vam alertar que no era possible i que no sortiria bé. Com a actor privat ha d’assumir la part de risc que li pertoca i posar-se a treballar perquè la seva inversió es rendibilitzi, si així ho volen, però amb un nou pla d’usos pactat amb l’Ajuntament de Mataró que passi per la reconstrucció de la nau de Can Fàbregas.
Tenint en compte que han passat cinc mesos des de l’últim recurs, tot fa pensar que fins d’aquí a uns mesos més no arribarà una solució ferma. Una decisió que dictaminarà el terreny de joc d’aquest conflicte, és a dir, on s’ha de celebrar el judici: al jutjat civil o al contenciós administratiu. Una decisió, però, que no serà el capítol final de Can Fàbregas. El serial encara va per llarg.