Un brioix acabat de fer, s’hi afegeix amb cura la crema, després una mica de sucre i s’arrodoneix amb pinyons. La cirereta del pastís, i en aquest cas mai millor dit, la fruita confitada de tots els colors. Són els ingredients imprescindibles per la coca de Sant Joan més típica. Els mataronins ja preparen la revetlla i com cada any no pot faltar a les taules la coca. Com és habitual en les dates assenyalades torna a manar la tradició i la clientela demana un cop més a la seva pastisseria de confiança els dolços amb els ingredients més clàssics. Moments en què la innovació queda més aviat aparcada.
Gisela Barriuso, Casa Graupera: Aquest any no hi ha novetat, ens quedem amb les clàssiques de sempre, tenim les de brioix amb fruita i crema, les de pasta de full amb llardons, farcida de crema i les de brioix farcides de nata, trufa o crema que són un èxit cada any.
Rosa Maria Uñó, Pastisseria Uñó: Les que tenim a part de les clàssiques son amb facits de crema cremada i nata i trufa però bàsicament les que ens demanen mes son les clàssiques. Les que es venen mes son sempre les clàssiques de fruita o crema, per més que facis alguna novetat, les que més agraden son aquestes. També agraden molt la de llardons, tant de brioix com de full, i es venen molt.

Fa dies que els obradors de les pastisseries mataronines preparen les coques per tenir-les a punt per Sant Joan. Els aparadors llueixen ben engalanats amb les garlandes que la nit més curta de l’any decoraran les revetlles. Tot i que molts clients han optat per encarregar les coques amb temps, la perspectiva és que aquest dilluns continuïn les vendes d’última hora. De tota manera, molts mataronins fan pont aquest inici de setmana i les pastisseries noten que hi ha gent que passarà la revetlla fora.
Gisela Barriouso, Casa Graupera: Encara queda el dia fort, però aquest any en caure dilluns fa de pont, entenem que la gent sortirà, estem una mica menys que l'any passat pel pont. Sobretot anem per encàrrecs perquè l'obrador és petit i hi ha un punt que ja no podem agafar més coques, però pensem que dilluns ve gent i d'última hora perquè necessita la coca.
Rosa Maria Uñó, Pastisseria Uñó: La gent ha esperat bastant a fer encàrrecs, però després s'ha disparat i tot i haver-hi un pont, que la gent marxa, estem molt contents de com estan anant els encàrrecs. El dia de la revetlla és el dia de la revetlla, la coca s'ha de consumir el dia i el dia 23 és dia que venen a buscar-la.

Petards i carretilles de xocolata / tvmataró
Després del sopar de Sant Joan acostuma a ser moment pels petards i precisament, com a postres, alguns detalls de xocolata també poden arribar a ser explosius. Les neules petardes o les carretilles són algunes de les propostes que combinen els ingredients imprescindibles de la nit de revetlla.