De brioix amb fruita confitada, amb o sense crema, o de pasta de full amb llardons. Els clàssics no fallen. Tampoc quan es tracta de coques de Sant Joan. El Gremi de Pastissers de Barcelona encara la revetlla amb optimisme i preveu un lleuger repunt de les vendes respecte a l’any passat. Un augment que podria situar-se entre el 2 i el 5% i que suposaria fregar els 2 milions de coques. Unes xifres similars a les de la revetlla del 2023. El que sí varia, però, és la ubicació.
Elies Miró, membre de la junta del Gremi de Pastissers de Barcelona: Les pastisseries de les ciutats més grans podrien treballar una mica menys, i les que estan en destinacions més turístiques, de platja i muntanya, tindran una revetlla més forta. És a dir, la venda es desplaça de les grans ciutats cap a destins de segona residència.
Tot i que les opcions també incrementen any rere any, afegint creacions per a tots els gustos, el podi continua ocupat per a les més tradicionals i també per les artesanals. Els pastissers continuen captant els consumidors amb la qualitat de les seves delícies davant la competència que suposen les grans superfícies, que aposten per un producte industrial amb additius i molt més barat.