Nova Gamma és una empresa familiar de Mataró nascuda fa 18 anys que s’ha especialitzat en produir menjar preparat per a restaurants i hotels. La seva producció inclou des de tapes fins a plats molt més elaborats, com pot ser, per exemple, una escudella. La clau del seu èxit radica en la qualitat dels ingredients que tria però també en el seu sistema de conservació.

D’entrada, el que sorprèn de Nova Gamma és el seu lloc de treball: costa creure que d’aquest petit obrador del barri de Cerdanyola surtin cada dia mil racions de diferents plats, entre ells, canelons o mandonguilles, i 160 quilos de croquetes. Però així és. També és aquí on s’emmagatzema la producció fins que es distribueix: uns plats que s’envasen al buit i que es conserven sis mesos com el primer dia.
Valentín González, xef i CEO de Nova Gamma: El que fem perquè els aliments es conservin sense conservants ni additius és un procés d’esterilització al buit. Amb això i la mateixa elaboració del plat aconseguim aquesta caducitat. És semblant al que es fa, per exemple, amb les conserves de tomàquet. Aniríem per aquesta línia.

Els clients de Nova Gamma són sobretot de la província de Barcelona, però també d’arreu de l’Estat i de països com França o Irlanda. Confien en l’empresa pels seus plats, perquè no semblen precuinats, i perquè poden servir-los de forma fàcil. I això que el menú inclou estofats de llenties, calamars amb carxofes i ceba caramel·litzada o costelles de porc ibèric amb mostassa i mel.
Valentín González, xef i CEO de Nova Gamma: Fem un producte acabat i envasat al buit en racions individuals. El client només l’ha d’agafar i al bany maria o en una olla bullint o al microones. Tenim un ventall de 80 plats: entrants, peixos, carns, una alternativa vegana, vegetariana, postres, plats d’alta qualitat per donar aquesta solució a la restauració i també al particular.
La producció de Nova Gamma també té sortida a nivell particular, a través de La Cassolette, establiment que funciona des de fa sis anys al costat de l’obrador. Al seu aparador poden veure’s molts d’aquests plats d’alta cuina sense envasar. De fet, les croquetes de pernil ibèric i pollastre que es venen a La Cassolette van guanyar l’any passat el títol de millors croquetes de Mataró.
Informa: B. Doñate
Rep les notícies més destacades de Mataró i el Maresme al WhatsApp
-
Prem aquest enllaç, clica seguir i 🔔 activa la campaneta
Dona't d'alta al canal de tvmataró i que no se t'escapi res!