logo

tvmataró | La televisió de Mataró i el Maresme

profile

economia Mataró

L’alta cuina de Nova Gamma: de Mataró al món

L’empresa del xef mataroní Valentín González fa gairebé 20 anys que elabora i ven plats preparats de qualitat a professionals d’arreu de l’Estat i de l’estranger 

per Betty Doñate | Compartir


Nova Gamma és una empresa familiar de Mataró nascuda fa 18 anys que s’ha especialitzat en produir menjar preparat per a restaurants i hotels. La seva producció inclou des de tapes fins a plats molt més elaborats, com pot ser, per exemple, una escudella. La clau del seu èxit radica en la qualitat dels ingredients que tria però també en el seu sistema de conservació.    

 

 

IMG_9692
L'alcalde, David Bote, i el regidor Sergi Morales van visitar les instal·lacions de Nova Gamma el passat 13 de març.

 

D’entrada, el que sorprèn de Nova Gamma és el seu lloc de treball: costa creure que d’aquest petit obrador del barri de Cerdanyola surtin cada dia mil racions de diferents plats, entre ells, canelons o mandonguilles, i 160 quilos de croquetes. Però així és. També és aquí on s’emmagatzema la producció fins que es distribueix: uns plats que s’envasen al buit i que es conserven sis mesos com el primer dia

 

Valentín González, xef i CEO de Nova Gamma: El que fem perquè els aliments es conservin sense conservants ni additius és un procés d’esterilització al buit. Amb això i la mateixa elaboració del plat aconseguim aquesta caducitat. És semblant al que es fa, per exemple, amb les conserves de tomàquet. Aniríem per aquesta línia.  

 

IMG_9696
Nova Gamma ofereix plats elaborats com llenties estofades. 
 

Els clients de Nova Gamma són sobretot de la província de Barcelona, però també d’arreu de l’Estat i de països com França o Irlanda. Confien en l’empresa pels seus plats, perquè no semblen precuinats, i perquè poden servir-los de forma fàcil. I això que el menú inclou estofats de llenties, calamars amb carxofes i ceba caramel·litzada o costelles de porc ibèric amb mostassa i mel.  

 

Valentín González, xef i CEO de Nova Gamma: Fem un producte acabat i envasat al buit en racions individuals. El client només l’ha d’agafar i al bany maria o en una olla bullint o al microones. Tenim un ventall de 80 plats: entrants, peixos, carns, una alternativa vegana, vegetariana, postres, plats d’alta qualitat per donar aquesta solució a la restauració i també al particular.  

 

La producció de Nova Gamma també té sortida a nivell particular, a través de La Cassolette, establiment que funciona des de fa sis anys al costat de l’obrador. Al seu aparador poden veure’s molts d’aquests plats d’alta cuina sense envasar. De fet, les croquetes de pernil ibèric i pollastre que es venen a La Cassolette van guanyar l’any passat el títol de millors croquetes de Mataró

 

Informa: B. Doñate 

 

 

 

Rep les notícies més destacades de Mataró i el Maresme al WhatsApp

 Dona't d'alta al canal de tvmataró i que no se t'escapi res!

| Compartir

Loading related news...
Aquest portal web utilitza cookies per millorar l'experiència de l'usuari. En utilitzar-lo, accepteu totes les cookies d’acord amb la nostra Política de Cookies.