L’alimentació canvia durant l’estiu i les vacances, juntament amb els horaris, hàbits i rutines. Tot i que s’entenen aquestes modificacions, per a preservar una bona salut digestiva, es recomana que les hores dels àpats no variïn cada dia.
Una de les coses que s’han de tenir en compte respecte a l’alimentació a l’estiu és la hidratació, que ha de ser constant durant tot el dia i s’han d’evitar ingestes sobtades de molta quantitat. La beguda més recomanada per a mantenir la hidratació és l’aigua, a la que es recomana afegir-hi fruita per a poder variar el sabor d’aquesta.
Sandra Montoro, nutricionista del CAP de Premià de Dalt: ‘Moltes vegades hi ha tendència, en moments de molta calor, de prendre o abusar de begudes com per exemple cerveses o begudes alcohòliques, i l’alcohol provoca deshidratació’
Amb l’objectiu de refrescar-nos, optem per begudes com la cervesa, però hem de tenir en compte que l’alcohol deshidrata, igual que el cafè. La clau està a trobar un equilibri i evitar abusar d’aquestes begudes, o combinar la seva ingesta amb la d’aigua.
També s’ha de tenir en compte que, tot i que la calor pot fer que no es tingui tanta gana, els àpats han de continuar sent complets, aportant part de fibra, hidrat i proteïna.
A l’hora de conservar els aliments, les temperatures altes de l’estiu faciliten la proliferació dels microorganismes d’aquests, fet que s’ha d’evitar. Per a una bona conservació dels aliments, es recomana no deixar-los més de dues hores a temperatura ambient i, en el cas d’aliments com els ous o la carn picada, cuinar-los molt bé i no deixar-los mig crus.