La multirenicidència continua generant un problema de seguretat en moltes ciutats catalanes tot i l'última modificació legal. Ara la problemàtica ha tornat al Congrés dels Diputats després que Junts per Catalunya hagi presentat una proposta de llei per reformar el Codi Penal i poder resoldre definitivament aquesta situació. Precisament Mataró, ha estat una de les ciutats que s'ha mostrat més crítica sobre aquesta problemàtica. Ho ha fet a través del seu alcalde, David Bote, que celebra ara la iniciativa i assenyala novament la necessitat que els lladres multireincidents entrin a presó per millorar la convivència a la ciutat.
David Bote, alcalde de Mataró: No ho entén ningú, la llei està per complir-la i qui la fa l'ha de pagar. Jo crec que en això tots estem d'acord. El fenomen de persones delinqüents que en un any són detingudes desenes de vegades representen un problema per la seguretat i per la convivència en una ciutat. Fa temps que estem batallant amb les coses que depenen de nosaltres mateixos, per exemple aquests dispositius conjunts amb Mossos d'Esquadra, però també intentant que totes aquestes detencions siguin molt més efectives, perquè signifiquin nu ingrés a presó. Ja va haver-hi una modificació legal, però no va tenir els efectes que esperàvem i, per tant, celebrem que el congrés dels diputats obri de nou aquest debat de com modificar el Codi Penal".
Una altra de les ciutats que ha insistit a denunciar aquesta problemàtica ha estat Calella. Per això el seu alcalde, Marc Buch, ha estat al Congrés quan el seu partit ha presentat la proposta de modificació de llei. L'alcalde de Calella ha assegurat que no n'hi ha prou amb posar més policia al carrer sinó que cal acabar amb la impunitat amb què actuen i que això exigeix imposar penes més dures, fins i tot, en el cas de robatoris de telèfons mòbils. La proposició de llei de Junts demana doblar el nombre de jutges adscrits a Catalunya – passar dels 35 actuals als 70 – per tal d'agilitzar les causes per robatoris i furts que s'acumulen als jutjats.
Qui també s'ha referit al cas ha estat la consellera d'Interior, Núria Parlon, que ha anunciat que el govern s'ha proposat l'objectiu de "revertir la corba delinqüencial" a Catalunya. En aquest sentit, s'ha compromès a millorar els mecanismes que permetin agilitzar els processos judicials.