El Tribunal Superior de Justícia de Catalunya ha donat la raó parcialment a l'extreballadora municipal que ha portat l'Ajuntament de Mataró a l'Oficina Antifrau de Catalunya per haver fet contractacions presumptament irregulars. La sentència condemna el consistori a indemnitzar-la amb més de 49.000 euros en concepte de danys morals per un conflicte laboral. La condemna respon a l'enfrontament que manté obert l'exarquitecta amb el consistori perquè se li van retirar les funcions i la van canviar d'ubicació a la feina de forma injustificada. Una situació que ha portat l'alertadora d'Antifrau a iniciar en els darrers anys fins a 10 litigis contra l'Ajuntament de Mataró, un dels quals té relació amb un suposat delicte d'assetjament laboral.
La sentència, que ha avançat el diari La Vanguardia i a la qual també ha tingut accés tvmataró, destaca que els informes de la Inspecció de Treball ja posaven de manifest el 2021 "el malestar i el progressiu empitjorament de l'estat de salut" de la denunciant i que s'instava a l'Ajuntament a prendre "mesures preventives i correctores". Una petició que els magistrats de la Sala Social del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya resolen que no s'ha tirat endavant i que, per tant, s'ha "incomplert la normativa en matèria de Prevenció de Riscos Laborals".
L'Ajuntament ha anunciat que ha iniciat els tràmits per interposar un recurs en contra de la decisió judicial. Una resolució que el consistori insisteix a desvincular de les acusacions que ha fet aquesta persona, a qui l'Oficina Antifrau va atorgar el 2023 la consideració de persona alertadora protegida, vinculades a pràctiques delictives, corruptes o fraudulentes en l'àmbit de la contractació pública de personal. Una denúncia que el consistori nega rotundament. De fet, ja ha lliurat voluntàriament a les fiscalies de Barcelona, de Mataró i d'Arenys de Mar tota la documentació relativa a tres nomenaments i un procés de provisió de lloc de treball que haurien quedat en dubte.