Una arquitectura bioclimàtica pensada per a ser sostenible, fins a un 80% de l'energia produïda per 77 plaques solars i la utilització producte ecològic i de proximitat. Aquests són alguns dels elements que han fet que La Sal del Varador hagi estat escollit com un dels dos restaurants més responsables i compromesos amb la sostenibilitat de Catalunya, juntament amb Bar del Pòsit de Cambrils. Ecovidrio, entitat sense ànim de lucre, que gestiona envasos de vidre arreu de l'estat, ha atorgat al restaurant de la platja mataronina, una de les seves banderes verdes.
Ferran Barreiro, gerent de La Sal: Caldria agrair a EcoVidrio l'aposta per la sostenibilitat que fem tant nosaltres com altres restaurants arreu dels Països Catalans i arreu de l'estat espanyol. Per nosaltres és molt important que ens ajudin a visibilitzar l'aposta per la sostenibilitat que fa més de 15 anys a la platja del Varador amb el nostre projecte.
El restaurant està construït per ser confortable climàticament en qualsevol època de l'any. Per això no compta amb aire condicionat i a banda de la seva orientació té finestres amb ventilació creuada que així ho permeten. A més també disposa de diversos sistemes que permeten al restaurant fer una gestió eficient de l'aigua.
Ferran Barreiro, gerent de La Sal: La sostenibilitat havia de ser un eix vertebrador de tot el projecte. Des de la construcció del restaurant es basa en els preceptes de la construcció bioclimàtica. Apostaren pel producte ecològic i de proximitat, amb el quilòmetre 0 i destaca l'autoproducció energètica. Tenim 77 plaques voltaiques que produeixen entre el 60 i el 80 % de l'energia que consumeix el restaurant.
És la primera vegada que La Sal optava a aquest reconeixement. En la 5a edició del programa Moviment Banderes Verdes, Ecovidrio ha tingut la participació 28 municipis costaners i prop de 3.200 establiments d'hostalers al conjunt de Catalunya.