Carpaccio de bresaola sobre fucàcia, amb encenalls de parmesà i vinagreta d’alfàbrega i llimona; cors de carxofa confitats farcits de verduretes i llagostins gratinats; trofie amb pesto de ruca i gambes vermelles; o un cremós de pastís de formatge amb crumble casolà i coulis de fruits vermells. Aquestes són algunes de les creacions que es poden degustar a partir d’aquest dilluns a la Ruta Gastronòmica de Cabrils, que promou l’Associació d’Hostalers del municipi. Una cita que enguany celebra l’onzena edició i que compta amb la participació de 8 restaurants locals.
Àlex Iglésias, president de l’Associació d’Hostalers de Cabrils i propietari del restaurant Nou Gras: Amb el lema “Platillos que volen!”, volem fer una degustació de diferents platets a cada restaurant i que els clients puguin anar a cadascun d’ells per a provar-los. D’aquesta manera promovem que es faci la ruta d’una forma més fàcil i oferim una petita mostra del que fem als nostres establiments.
El tret de sortida de la ruta però, s’ha donat aquest divendres amb la presentació dels platets que fins al 28 d’abril es poden tastar als restaurants. Els mateixos xefs dels establiments participants s’han encarregat d’explicar els secrets de les seves propostes culinàries. Una variada selecció de platets irresistibles, elaborats amb ingredients de quilòmetre 0, plens de sabor i textures per llepar-se’n els dits.
Pep Masiques, restaurant Can Rin: La nostra proposta per a la ruta és aquesta coca de sofregit. Porta una mica d’escarola, una sardina fumada i una mica de romesco. La idea era agafar aquest tipus de coca que es fa a Menorca. Hem posat una pasta de full amb un puntet de sucre per donar-li un toc més cruixent. El sofregit porta pebrot verd i vermell, ceba i tomàquet. Després hi posem la sardina, que és la que dona aquest gust, i ho acabem amb la salsa romesco.
L’objectiu d’aquesta ruta és consolidar Cabrils com a vila gastronòmica del Maresme.
Maite Viñals Clemente, alcaldessa de Cabrils: És una ruta que ha anat funcionant. L’any passat va ser molt important perquè es va celebrar el desè aniversari i es va fer una mena de Materchef de luxe a la nit. Aquest any ha canviat el format, però la filosofia continua sent posar en valor els restaurants de Cabrils, la gastronomia local i el producte de proximitat.
L’Associació d’Hostalers de Cabrils, a més, proposa un repte gastronòmic per a aquesta edició perquè els tres primers comensals que completin tota la ruta guanyaran un premi amb productes gurmet.