Fins ara la riera de Sant Simó era envaïda per canyes. Abans de les intervencions realitzades, l’espai es veia afectat per una espècie invasora dominant, la canya, que alterava l’equilibri ecològic de la zona.
La imatge actual és totalment diferent, es vol convertir en una zona verda. Amb les actuacions actuals, la situació està canviant radicalment, l’eliminació total de la canya tant a la llera com a les parcel·les contigües, millorarà la infraestructura verda i la biodiversitat de la ciutat.
Aquest projecte correspon al tram entre la rotonda de la carretera de Mata i el pont del Camí Ral a la plaça de Sant Simó amb una longitud de 842 metres. A través d’aquesta proposta, es preveu fer una revegetació total de la zona de més de 5000m2, a més de plantar nova vegetació i arbres autòctons.
David Bote, alcalde de Mataró: Com més autòctona és la vegetació, és més fàcil resistir als efectes dels temporals, a les altes temperatures i s’aprofita millor l’aigua.
S’instal·laran refugis per aus i insectes i es realitzaran treballs d’estabilització de la llera eliminant el formigó i fent ús d’esculleres. Amb aquesta iniciativa, també es millorarà la reconducció de l’aigua i dignificaran aquest espai pels veïns de la zona.

David Bote, alcalde de Mataró: Més arbres en el conjunt de la ciutat, recuperar o millorar alguns parcs repartits pel conjunt de Mataró o els refugis climàtics a les escoles públiques.
No només té un impacte ambiental positiu, sinó que també té avantatges econòmics. El manteniment de la zona verda serà molt més econòmic a llarg termini.
Elizabet Ruiz, regidora de planificació territorial: No serà lo mateix poder mantenir una zona verda a la ciutat, que no anar traient canya any rere any.
Aquest pla s’engloba dins del projecte Re-Natura Mataró, que busca restaurar els espais naturals de la ciutat i promoure la biodiversitat.