La lluminària rosa projectada al cel que s'ha vist aquests darrers dies a les xarxes socials no són aurores boreals. La llum d'un hivernacle de les Cinc Sènies, situat al terme municipal de Sant Andreu de Llavaneres, ha generat confusió entre els ciutadans, ja que, precisament, aquest 10 d'octubre Mataró ha presenciat una aurora boreal, un fet inusual que es deu a la gran activitat del sol.
Carles Paul, professor de física del TecnoCanmpus: A finals d'aquest any 2024 i el 2025 arribem a un cicle màxim del sol, que és el que ens envia les partícules carregades que interaccionen amb el camp magnètic terrestre. El que hem de tenir en compte és que les aurores boreals es veuen mirant el cel, des d'un punt alt i mirant cap al nord. Per tant, des de Can Bruguera es podia treure una bona fotografia. Quan coincideix l'efecte de més intensitat de camp magnètic en el pol nord i més intensitat de càrregues en el sol, fa que aquesta suma es puguin veure aurores boreals en latituds més baixes.
L'hivernacle forma part de la multinacional Llavors Fitó. Des de l'empresa han explicat a tvmataró que emeten llum vermella i blava per promoure el creixement i la floració dels cultius d'hort en els mesos de menys radiació solar. Han dit que fa anys que està en marxa, però fins ara no havia tingut tanta repercussió.
Per altra banda, Quim Serra, meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, ha explicat que els núvols baixos d'aquests darrers dies, han fet que aquesta llum s'hagi difós amb més facilitat i s'hagi fet visible des de diferents punts de la ciutat.