Alumnes de cinc centres educatius de Mataró han entrevistat l’alcalde, David Bote, aquest dimecres en el marc del projecte Junior Report. Els joves, d’entre 12 i 16 anys, han preguntat al socialista pels aldarulls més recents a Cerdanyola i han reivindicat més comunicació i més espai a la ciutat.

El projecte Junior Report ha portat aquesta vegada a la Sala dels Lleons una quinzena d’alumnes d’ESO i Primer de Batxillerat. Primer, s’han presentat. I després, un cop avisats del temps disposat i de la possibilitat de repreguntar davant del dubte, ha començat l’entrevista. Entre tots, han preguntat per allò que els preocupa, com la inseguretat, l’accés a l’habitatge o la manca de feina.
Una de les qüestions plantejades ha estat si l’Ajuntament escolta prou els joves i si són bons els seus canals de comunicació per arribar a ells. És aquí quan ha entrat en joc el paper dels mòbils, les xarxes i les 'fake news'.

Al final de l’entrevista, després de la foto de grup i d’una petita visita guiada pel consistori, ha arribat el moment de fer valoracions. Però també de justificar algunes de les preguntes formulades, que han estat consensuades a classe.
David Bote, alcalde de Mataró: Preguntes interessants, d’actualitat... Al final, grans i joves compartim les mateixes preocupacions, algunes d’elles molt específiques. Cal posar en valor els espais que anem habilitant a Mataró perquè els joves trobin els seus llocs de referència.
Nur, alumne de 3r d’ESO de l’Institut Escola Mar Mediterrània: Com hem vist recentment a les notícies, hi ha com una revolució dels joves, cremant contenidors, barallant-se amb la policia. Per això hem preguntat per la veu dels joves, per saber l’opinió de l’alcalde.
Edurne Ruiz, professora de l’Institut Alexandre Satorres: Al final és un exercici molt interessant per als adolescents. Es parla molt de David Bote; del personatge de David Bote a la ciutat, però la majoria no saben res de política ni el coneixen.
Ara, a tot el material recollit, els alumnes hauran de donar-li sortida a la seva revista escolar, ja sigui amb format de notícia, reportatge, article o podcast.
Francesc Castanyer, impulsor de Junior Report: Aquest projecte és un forma de donar veu als joves i de fomentar el pensament crític. També hi ha una part destinada a la competència lingüística i al que anomenem alfabetització mediàtica, és a dir, reconèixer com funcionen els mitjans de comunicació. com es consulten les fonts informatives, com contrastar-les.
Els centres educatius participants en aquesta nova edició de l’entrevista a l’alcalde han estat Santa Anna, GEM, Mar Mediterrània, Alexandre Satorras i Àngela Bransuela.
Informa: B. Doñate
Rep les notícies més destacades de Mataró i el Maresme al WhatsApp
-
Prem aquest enllaç, clica seguir i 🔔 activa la campaneta
Dona't d'alta al canal de tvmataró i que no se t'escapi res!