Plafons explicatius, documentació antiga, una pantalla interactiva i, fins i tot, una màquina de vapor que servia per extreure aigua dels pous. L’exposició ‘Les cares de l’aigua a Mataró’ inaugurada aquest dijous a Can Marfà mostra la relació històrica que hi ha hagut entre la ciutat i aquest recurs natural. És un projecte compartit entre l’Ajuntament i Aigües de Mataró i explica com la gestió de l’aigua ha influenciat tant en la morfologia de la ciutat com, fins i tot, en la manera de viure.
L’exposició s’estructura en sis àmbits: L’aigua com a element crucial en la formació de la ciutat, com a recurs productiu, també com a recurs públic, dins l’àmbit domèstic, riscos ambientals i el repte futur de cuidar aquest bé cada vegada més escàs.
Heidi Pérez, regidora de Cultura: És important que en aquest museu que parla de com ens hem construït com a situat també hi hagi cabuda per una exposició com aquesta que parla d'un recurs que últimament tenim molt present.
Anna Capella, directora del Museu de Mataró: Hem volgut explicar-ho des d'un punt de vista històric, però arribant a aportar també el consum que fem avui d'aigua per poder reflexionar sobre això. Hi ha una enquesta interactiva perquè faci pensar sobre com tractem el subministrament d'aigua i quin aprofitament o desaprofitament en fem i com ho podem millorar.
Eloi Serrano, president del Consell d'Administració d'Aigües de Mataró: Mataró no fa negoci amb l'aigua, sinó que hi ha una voluntat de servei mirant que la ciutadania tingui un accés de qualitat a l'aigua i fer-ho amb unes vies d'innovació cap a l'aprofitament d'aquest recurs i tenint cura del territori.
L’exposició, es podrà visitar fins al 29 de juny a Can Marfà. Durant aquest període també hi haurà un programa d’activitats amb conferències i debats relacionats amb el cicle de l’aigua. També s’oferiran recursos i estratègies als ciutadans per reflexionar sobre els hàbits de consum d’aigua i, per altra banda, també hi haurà un programa educatiu on nens i nenes de primària i secundària podran visitar l’exposició, conèixer les propietats de l’aigua i aprendre a cuidar i preservar els recursos hídrics.