logo

tvmataró | La televisió de Mataró i el Maresme

profile

societat Mataró

La Cocotxa i la Xarcuteria Bartomeu s’alcen com les millors croquetes de Mataró

A la cloenda de la segona edició de la Ruta de la Croqueta impulsada per NEM un jurat els ha atorgat els premis de la categoria Innovadora i Tradicional, respectivament

per Laura Cera| Compartir


És difícil trobar algú que rebutgi una croqueta. El ventall de gustos i textures és tan ampli, que s’ha convertit en una de les receptes que accepta més innovacions. Una vintena de restauradors mataronins ho han demostrat durant deu dies en la segona Ruta de la Croqueta, una proposta impulsada per Negoci Empresa Mataró que pretén establir-se al calendari gastronòmic de la ciutat. Des de NEM asseguren que ha estat tot un èxit.

Anna de Quirós, presidenta de NEM: Estem molt contents. Hem complert objectius i hem agafat idees per a la tercera edició. La Ruta de la Croqueta serà la ruta gastronòmica que tindrem a Mataró, com d’altres ciutats tenen propostes similars. Tenim molt bona restauració, molt bona cuina i molt bons establiments. Per això la ruta ha tingut aquest èxit. A més, no només ha vingut gent de la ciutat i la comarca, sinó també de la resta de la província.

L’acte on s’han revelat les guardonades ha tingut lloc al Gastro Loft, un espai gastronòmic situat al carrer Bonaire. Allà un jurat format per tres professionals del sector ha tastat les croquetes finalistes i ha escollit dues guanyadores: una per a la categoria de Croqueta Tradicional i una per a la de Croqueta Innovadora. La primera ha anat a parar a mans de la Xarcuteria Bartomeu gràcies a una proposta que elaboren des de fa quaranta anys amb pollastre rostit i pernil.

Bartomeu Garcia, Xarcuteria Bartomeu: porta mantega, ceba sofregida, una mica de pernil i el pollastre rostit. A banda de la farina, la beixamel i l’arrebossat. Té molta tirada, la fem des de 1985 tal com la feia l’àvia.

El premi a la creació més innovadora se l’ha endut el restaurant La Cocotxa amb una recepta equilibrada, segons ha destacat el jurat, que combinava hummus de cigrons, maionesa d’alvocat i pernil cruixent amb mel. Uns ingredients habituals a la carta que ara han donat lloc a una nova proposta que no descarten incloure en el seu dia a dia.

Mourad, La Cocotxa: La veritat és que la gent, els veïns, em va animar a participar a la ruta. I ha anat molt bé, han vingut moltes persones.

El jurat professional encarregat de deliberar quines eren les millors croquetes d’aquesta segona edició ha estat format per Bea Moner i Àngel Salvadó, propietaris de 100% Chef, i Roger Romeo, xef i cap de cuina del restaurant del Celler Castelo Pedragosa.

| Compartir

Loading related news...
Aquest portal web utilitza cookies per millorar l'experiència de l'usuari. En utilitzar-lo, accepteu totes les cookies d’acord amb la nostra Política de Cookies.