Després de mesos treballant-hi, aquest dimecres la Casa de la Igualtat de Mataró ha pres forma, com a mínim, a escala conceptual. S’ha presentat en societat i el què ha quedat clar és que, com a mínim de moment, no es refereix a cap establiment físic. Més aviat, fa referència a l’estratègia que vol aglutinar totes les polítiques que s’impulsen o s’han impulsat a la ciutat des del 2016 per combatre les desigualtats per raó de gènere o per l’orientació sexual de les persones.
Tot plegat es tracta d’un projecte del qual la primera llavor la va sembrar qui havia estat regidora fins fa poques setmanes de Diversitat Ciutadana i Igualtat, Heidi Pérez. Des de la dimissió del regidor Joan Sarrias però, la seva successora ha estat la regidora Marta Moya.
Ha estat precisament Moya qui, a micròfons de tvmataró, ha revelat que tot i que la Casa de la Igualtat neix sense cap equipament concret que l’aculli, el govern no descarta que en un futur sí que li puguin dedicar un emplaçament específic.
Marta Moya, regidora de Diversitat Ciutadana i Igualtat: Al final la casa de tothom és la ciutat. Per això el concepte de la Casa de la Igualtat. La finalitat és poder tenir un equipament municipal, igual que ara inaugurarem el de joventut, on recollir aquesta marca i on allà passin des de les reunions amb entitats, actes, tallers... o el que neixi des del teixit associatiu o des de l’Ajuntament.
A l’acte de presentació, conduït per la periodista d’aquesta casa Laura Cera, també hi ha participat la secretària general del departament d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat i la també presidenta de l’Institut Català de les Dones, Sònia Guerra. En el seu cas, ha lloat la feina feta en matèria d’igualtat des de Mataró i ha destacat que la lluita contra les desigualtats ha de ser una missió conjunta de totes les administracions.
Sònia Guerra, secretària general del departament d’Igualtat i Feminisme de la Generalitat i presidenta de l’Institut Català de les Dones: Crec que l’important és que treballem en xarxa des de fa molt de temps. La idea és posar tots els recursos alineats per poder atendre a les dones a nivell integral no únicament en el cas que hagin patit una situació de violència masclista.
I en què es materialitzarà la Casa de la Igualtat? L’objectiu és mantenir i ampliar les polítiques existents i, sobretot, fer-les arribar a altres àmbits com ara l’educació o l’economia. Així doncs, per exemple, es vol vetllar perquè els joves creixin interioritzant el respecte per la diversitat o, en plana econòmica, fomentar l’emprenedoria entre les dones.
Rep les notícies més destacades de Mataró i el Maresme al WhatsApp
-
Prem aquest enllaç, clica seguir i 🔔 activa la campaneta
Dona't d'alta al canal de tvmataró i que no se t'escapi res!