La del 27 al matí té la particularitat que és la ballada de sardanes que s'emplaça al carrer més estret de Mataró. Tot i que per als sardanistes no és un problema, sí que és cert que els obliga a adaptar les rotllanes i fer-les més allargades i petites. Abans de la reforma del carrer, els dansaires havien de posar un peu dalt de la vorera i un peu a baix i fins i tot anar pujant-ne i baixant-ne amb el moviment de la música. Una cita amb una llarguíssima tradició a l'esquena.
Agustí Piera, comissió festa major des de 1979: L'any 30' es va fer una serenata al carrer i l'endemà hi va haver una ballada de sardanes. Està documentat que des del 1943 es va fer l'anada a ofici des de Santa Maria fins a l'ajuntament passant pel carrer d'en Pujol lligat amb la ballada de sardanes. Des de llavors diria que no hi ha hagut interrupció.
Un dels elements clau de la ballada de sardanes del carrer d'en Pujol és la presència de l'altar de Les Santes. Tot i que Piera desconeix de quin any parteix l'acte, sí que té constància que el 1953 ja es feia. Tres elements que són indestriables l'un de l'altre, la passada des de l'ofici a l'Ajuntament, l'altar i les sardanes.