Pineda de Mar ha inaugurat aquest dijous el primer centre de desenvolupament infantil i atenció precoç de l’Alt Maresme. El centre, el quart CDIAP de la comarca, és un equipament concertat per la Generalitat que va obrir les portes fa un mes. De moment, ja preveu atendre prop de 500 infants de Pineda i de quatre municipis més: Tordera, Palafolls, Santa Susanna i Malgrat de Mar.
Fins ara, al Maresme, només Mataró, el Masnou i Arenys de Mar tenien un CDIAP, és a dir, un centre on s’atenen i es tracten infants amb problemes o trastorns que afecten la parla o la mobilitat. Però ara, amb el CDIAP que s’acaba d’inaugurar a Pineda, les famílies del nord de la comarca ho tindran més fàcil per visitar-se a prop de casa. Moltes d’elles, de fet, havien d’anar fins a Blanes, a la Selva, per poder rebre aquesta atenció especialitzada i gratuïta.
Sílvia Biosca, alcaldessa de Pineda de Mar: Valorem de manera molt positiva que el servei estigui tan a prop de les famílies. A Pineda de Mar, ja atenem unes 200 famílies dins del sistema d’atenció de la Generalitat. És una gran notícia que tinguin el CDIAP a prop de casa.

El nou equipament, que gestiona la Fundació Aspronis, s’inclou a la xarxa de CDIAP de la Generalitat: en total, 104 centres que només l’any passat van atendre més de 52.000 infants a tot Catalunya, dels quals 2.297 al Maresme. La consellera de Drets Socials i Inclusió, Mònica Martínez Bravo, ha destacat la importància de la conscienciació per poder tractar aquests casos.
Mònica Martínez Bravo, consellera de Drets Socials i Inclusió: És cabdal no deixar cap infant enrere. I és important reforçar-ho des d’una xarxa pública, perquè el desenvolupament òptim dels infants ha de ser per a tots i no només per als que puguin permetre’s uns recursos de manera privada.

A banda del CDIAP de Pineda de Mar, la Fundació Aspronis gestiona també un centre d’atenció precoç a Blanes i un altre a Santa Coloma de Farners, també a la Selva. A tots tres centres, tracta infants de 0 a 6 anys amb una tècnica que, segons els experts, funciona amb els més petits: la del joc.
Marta Escuder, directora dels tres CDIAP que gestiona la Fundació Aspronis: Els infants venen aquí a jugar. D’entrada ha de ser un espai que els sigui còmode, atractiu, on es trobin a gust i puguin crear una bona relació amb el professional que els atén. I això també per a les famílies. Si és un infant amb una dificultat motriu, treballem el seu moviment fent un circuit a la sala i jugant amb materials que li agraden. Són infants que amb el nostre suport aconsegueixen una millora.
La Fundació Aspronis ha destinat al CDIAP de Pineda de Mar 10 professionals, entre ells, dos logopedes, un neuropediatre i quatre psicòlegs. L’equipament s’ubica en un local a tocar de l’N-II que ha adquirit la fundació i que ha calgut adequar, una reforma que té el suport econòmic de l’Ajuntament de Pineda de Mar.
Informa: B. Doñate
Rep les notícies més destacades de Mataró i el Maresme al WhatsApp
-
Prem aquest enllaç, clica seguir i 🔔 activa la campaneta
Dona't d'alta al canal de tvmataró i que no se t'escapi res!