Quan falta un mes exacte pel dia de les patrones Santa Juliana i Santa Semproniana, les campanes de Santa Maria han arribat a la basílica després de ser restaurades. Els bronzes s'han descobert davant d'una gran munió de gent que han volgut ser els primers a veure el nou aspecte de la Carme, la Miquela, la Montserrat, la Juliana i la Semproniana. El moment d'enretirar les teles que tapaven les 5 campanes ha creat molta expectació. La protagonista, però, ha estat la Carme, l'única vestida de vermell i l'única que ha estat fosa i, per tant, feta de nou a causa de l'esquerda que tenia. Els campaners estan satisfets amb la columinació del projecte.
Fàtima Soler, membre del grup de Campaners de Santa Maria: Contents perquè ha estat un procés molt llarg, molt difícil, però a la vegada molt agradable i del qual n'hem après moltes coses. De fet, això va començar pràcticament el 2017 i fins ara no s'ha vist la culminació de tot això. Realment ha estat una cosa molt participada per tothom, des de l'Ajuntament i la Generalitat, que s'han fet càrrec de bona part del pressupost, però sobretot de les empreses locals que també han ajudat, els comerços i molts particulars. De fet, ja sabíem que la gent de Mataró s'estima les campanes. Quan es fan visites al campanar sempre estan plenes, la gent sempre s'interessa moltíssim pel campanar.
La ciutadania ha seguit de ben a prop el procés de renovació de les campanes. Representen un símbol religiós, però també de ciutat, que aixequen un gran interès.
Teresita: Molt maques, precioses, estaven molt fetes malbé i calia que les arreglessin.
Carme: Nosaltres som nascudes d'aquí a Mataró i sempre hi havia el repic de campanes. N'hi havia una que estava esquerdada i ja no sonava igual.
Alícia: Són un símbol de la ciutat. No són només una part religiosa, sinó que formen part de la identitat de la ciutat.
Joan: Em sembla magnífic, és una cosa que ja tocava després de tants anys, un projecte que ha costat uns diners i que encara necessita finançament, però han quedat magnífiques i jo crec que amb els tocs recuperats sonaran fantàstiques.
Les campanes es podran veure a l’interior de Santa Maria fins al 5 juliol. El dia 6 i 7 de juliol s'exposaran a la plaça i el 9 s'enlairaran fins a arribar al campanar, que està buit des de fa 3 mesos.