logo
profile

cultura Mataró

Els pastissers ja s’arremanguen per fer centenars de tortells

La pastisseria Scher fa enter 500 i 600 tortells cada any. Els més venuts són els tradicionals de massapà

per Judit Peñaranda| Compartir


Les festes nadalenques arriben ja al seu final i el dia de Reis, sens dubte, n’és la cirereta del pastís. O més ben dit, del tortell. Si els menús d’aquests dies han estat variats, les postres del dia 6 son sagrades i perquè no faltin a cap taula els pastissers treballen de valent dies abans.

 

Toni Pons, pastisser pastisseria Sacher: És el dia de més feina de tot l'any. Més que Sant Joan o Pàsqua. El dia de Reis és el més fort de tots. Normalment, cada any, fem uns 500/600 tortells però no en podem fer més, és impossible.

 

La massa del brioix es prepara amb antelació i el mateix dia de reis es fa fermentar, es cou i es guarneix.

 Toni Pons, pastisser pastisseria Sacher: Quan ja necessitem fer el tortell, deixem que aquesta massa es relaxi, que perdi la tensió, l'estirem, li posem el massapà del mig, el rei i la fava i l'enrotllem sobre si mateixa. Aleshores, fem un tub que estirem i lliguem i ja tenim la forma de corona. Després, el pintem amb una pintura feta d'ou, rovell d'ou i nata, fermentem la peça i, un cop treta, hi posem la fruita, el sucre, i ja pot anar al forn.

 

tortell foto

El tortell, l'estrella a taula el dia 6

 

 

El que més es demana és el tradicional de massapà, alguns de crema i els farcits de nata cada vegada més tenen més sortida. Sigui com sigui, l’element comú és la fava i el rei. I ja ens han avançat que no ho posen fàcil als tramposos per trobar-la.

Toni Pons, pastisser pastisseria Sacher: És aleatori. Un ho posa més a la dreta, l'altre més a l'esquerra... mai estarà al mateix lloc.

Molts dies de preparació, que tenen la seva recompensa quan surten del forn.

| Compartir

Loading related news...
Aquest portal web utilitza cookies per millorar l'experiència de l'usuari. En utilitzar-lo, accepteu totes les cookies d’acord amb la nostra Política de Cookies.