Disposar de camps de conreu a tocar de la ciutat és un tresor. Després d’anys de lluita per preservar i promocionar l’activitat agrícola de les Cinc Sènies i dels veïnats de Mata i Valldeix, la instal·lació d’un immens càmping il·legal d’unes 15 hectàrees amb desenes de caravanes, bungalous i barraques al bell mig d’aquesta zona protegida preocupa, i molt, als pagesos de Mataró.
Denuncien que el negoci és “un atac frontal” i “una vergonya” perquè malmet i degrada l’espai de cultiu de Mataró. Reclamen que s’hi actuï i que es tanqui tan ràpidament com es pugui perquè la situació és greu. A més, el sector adverteix que el càmping podria incórrer en un delicte mediambiental perquè la gent que hi viu ho fa sense les condicions necessàries i les aigües brutes, que es llencen sense cap mirament, poden contaminar els aqüífers.
Glòria Sant-Tria, membre de la junta de l’Associació Agrària Cinc Sènies-Mata-Valldeix: S'ha donat un ús indegut als terrenys i no saben d’on treuen l’aigua i la llum. A més, és un espai on hi ha bosc. Evidentment això afecta perquè l’espai agrícola de Mataró, on es pot conrear, queda reduït. Si s’hi planten caravanes no es podran plantar enciams.

Una ocupació que està denunciada des de fa com a mínim 3 anys a l’Ajuntament i que ha acabat als jutjats. Mentrestant, l’associació agrària Cinc Sènies, Mata i Valldeix, que agrupa el sector, veu amb impotència com el càmping s’ha fet gegant en molt poc temps amb total impunitat.
Jaume Pera, president de l’Associació Agrària Cinc Sènies-Mata-Valldeix: Com que el cas està als jutjats tenim les mans lligades fins que el jutge no dictamini què s’hi ha de fer. Ara hem entrat en una mena de joc de ping-pong que es pot dilatar molt en el temps. Mentre la promotora que hi ha al darrere d’això diu una cosa, presenta al·legacions i es fan recursos, el temps passa i l’assentament es fa cada cop més gran. Arribarà un moment que la situació serà irreversible.

Malgrat haver aconseguit que les Cinc Sènies es blindin i que a les més de 200 hectàrees de terreny situades entre la riera de Sant Simó i Llavaneres no s’hi pugui edificar, els pagesos alerten que aquest és un exemple de la pressió immobiliària de la zona.
Glòria Sant-Tria, membre de la junta de l’Associació Agrària Cinc Sènies-Mata-Valldeix: Coneixem algunes experiències fora de la ciutat de la pràctica que fan aquestes grans immobiliàries que compren terrenys agrícoles no edificables que s'ocupen il·legalment fins que els ajuntaments requalifiquen les finques. Aquesta és una mica la por que tenim i esperem que això no passi a Mataró. Però aquesta és la tàctica d’aquestes empreses perquè el seu objectiu és, evidentment, poder construir-hi.
Davant d’aquesta amenaça, l’associació reivindica la necessitat de plantar cara i aplicar més mà dura contra aquestes activitats perquè l'espai agrari continuïn sent un dels principals rebosts agraris de Mataró i el Maresme.