200 alumnes de formació professional de diversos centres educatius del territori han participat aquest dijous al MetròpolisFPLab celebrat al TecnoCampus. El projecte llança reptes reals que es plantegen les empreses i institucions perquè els alumnes hi trobin solucions. Els equips guanyadors de cada repte tindran l'oportunitat de desenvolupar la seva idea fent una estada a l'empresa durant dos mesos amb una beca remunerada.
Gemma Sepúlveda, Coordinadora MetròpolisFPLab: "Tenim reptes que toquen temes de la salut, socials, tècnics, del sector la construcció, el disseny, etc. Intentem que hi hagi la màxima representació dels sectors econòmics. Amb aquest programa s'intenta, sobretot, potenciar les habilitats, les potencialitats i les competències clau de tot l'alumnat d'FP."
En aquests tallers, que tenen l'objectiu d'estimular la creativitat i la generació d'idees, hi han participat 4 centres educatius de la ciutat i un total de 13 empreses de prestigi, on s'ha comptat amb la representació mataronina del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme.
La Júlia i l'Estela estan cursant el cicle d'activitats comercials a l'Institut Thos i Codina. El repte que han escollit és donar a conèixer el Port de Barcelona. Aquestes són algunes de les idees que han tingut per potenciar-lo.
Estela Pérez, alumna Institut Thos i Codina: "Parlar molt per xarxes socials, fer publicacions, vídeos en directe sobre el port i com es realitza la cadena i fer col·laboracions amb 'influencers'.".
Júlia Roldós, alumna Institut Thos i Codina: "També havíem pensat fer una realitat virtual del Port de Barcelona perquè fos més dinàmic i més divertit per la gent jove".
El programa, impulsat per l'àrea metropolitana de Barcelona i gestionat per la Fundació BCN Formació Professional i la Diputació de Barcelona, reuneix en aquesta 6a edició un total de 1.500 alumnes.