Tot i que fa setmanes que està en funcionament, fins avui no s’ha inaugurat el Laboratori Gastronòmic del TecnoCampus. Una instal·lació accessible i connectada a l’edifici TCM6 on hi ha tot el material necessari perquè l’alumnat del jove Grau de Nutrició Humana i Dietètica segueixi la docència i faci les pràctiques. També per acollir seminaris i activitats puntuals dels graus d’Infermeria, Fisioteràpia i CAFE.
Plaques d’inducció, un gran arsenal d’estris, frigorífics i congeladors, forn, renta-plats, envasadora al buit, armaris, carros de servei i l’última tecnologia. Són 350 m² de cuina d’aparença industrial, com la que podrien trobar en un hospital, una escola o un centre d’alt rendiment esportiu. A més, també està destinada a fer-hi recerca en els àmbits de la nutrició clínica i esportiva.
Sergi Morales, vicepresident del TecnoCampus: Aquest és el segon curs que impartim el Grau de Nutrició Humana i Dietètica i, fins ara, totes aquestes activitats les havíem de fer en altres espais perquè no en disposàvem. Gràcies a la inversió que hem fet des del TecnoCampus de mig milió d’euros, podem tenir unes instal·lacions adaptades al segle XXI, amb tota la tecnologia més puntera perquè els alumnes puguin desenvolupar les seves pràctiques. Però, a més, sumem un gran espai per a la ciutat, per poder generar més activitat formativa en matèria de restauració, hostaleria i nutrició.
Josep Lluís Checa, director del TecnoCampus: Per a nosaltres sempre han estat un tret diferencial els espais i les infraestructures, tot allò que aportem de diferent als estudiants respecte a un altre lloc. En l’àmbit de nutrició era molt important que veiessin allò que trobaran a la indústria des del primer dia. I aquest espai ha estat dissenyat amb aquesta voluntat.
Aquesta tarda s’hi ha fet una visita guiada i, posteriorment, el Foyer del TecnoCampus ha acollit la conferència inaugural de la xef maresmenca Carme Ruscalleda, qui ha posat sobre la taula els valors del patrimoni culinari català.
Carme Ruscalleda, xef i divulgadora gastronòmica: Hi ha uns valors patrimonials que abans s’aprenien d’una manera molt fàcil i directa. Ara la modernitat de la vida ens ha desorientat i els hem oblidat. Probablement per una publicitat molt ben creada, molt ben embolcallada, que ens ha desviat d’aquell camí que era nutricionalment perfecte i que ara hem de repescar. Per tant, parlem de valors que no són poesia ni fites que no podem aconseguir, sinó patrimoni cultural i que són fàcils de refrescar.
Ruscalleda és una de les persones, al costat de professionals del TecnoCampus i autoritats, que han quedat encisades amb el nou Laboratori Gastronòmic. Un encís accentuat per les creacions culinàries que ha elaborat, en viu i en directe, un grup d’estudiants.