L’OCU ha denunciat que el preu dels ous ha pujat fins a un 25% en les últimes dues setmanes. Encara que hi hagi hagut aquest increment, els consumidors i els establiments seguiran comprant el producte al seu lloc de confiança.
Jaume, client del Mercat de Plaça de Cuba: És com tot, tot s’apuja menys el sou, cada vegada el poder adquisitiu és més baix. En principi encara mantindrem la mateixa rutina de compra, però sí això es mantén s’hauria de buscar una alternativa. Potser quelcom més barato.
L’encariment dels ous al mercat espanyol és a causa de la crisi d’aquest producte als EEUU. Alguns comerços han hagut d’imposar restriccions en la quantitat de compra, metre que d’altres han optat per augmentar els preus i equilibrar l’oferta i la demanda.
Això ha generat preocupació entre els consumidors i els establiments del mercat de la Plaça de Cuba que continuen veient aquest aliment com una necessitat bàsica en la seva dieta diària.
Joan, treballador de Carnisseria Galan: La gent es queixa, perquè avui en dia ja sabem que tot va una mica justet. La gent es queixa, però clar és un article de consum de primera necessitat i la gent l’agafa queixant-se del preu.
Cal destacar, que aquest augment no ha afectat a tots els establiments del mercat mataroní i que s’han permès mantenir el mateix preu. Això és possible perquè els seus productes provenen de granges petites on aquest augment no s’ha produït, com és el cas de l’establiment d’Aviram la Cresta d’Or.
Rosa, treballadora d’Aviram la Cresta d’Or: Jo de tots els que tinc no s’han tocat perquè són de granges petites i els que són de granges petites no es poden pujar aquests preus. Han pujat els preus perquè se’ls estan emportant tots cap a fora, cap als Estats Units. Els hi surt més a compte portar-los cap a fora que deixar-los aquí.
Tot i que aquest increment s’ha produït fa quinze dies, al Mercat de la Plaça de Cuba s’ha començat a notar aquesta setmana, coincidint amb la crema de Sant Josep.