Aigües de Mataró explica a la ciutadania la feina i els projectes de la companyia. El col·loqui, organitzat en el marc de l’exposició ‘Les cares de l’aigua’ de Can Marfà, ha comptat amb els responsables de diferents departaments de l’empresa pública per explicar les tasques que fan per garantir l’aigua potable, el clavegueram i el tub verd, que és la xarxa d’energia tèrmica. Els tècnics han parat especial atenció en el manteniment de les instal·lacions com la reparació d’avaries, neteja d’embornals, col·lectors i sortides de desguassos i conservació de pous, dipòsits i centrals de bombament. El futur, diuen, passa per digitalitzar processos i instal·lar sensors.
Enric Corbera, director d'Operacions d'Aigües de Mataró: En els dos serveis, tant d’aigua potable com de clavegueram, molts dels projectes van de cara la sensorització i digitalització. Per una banda, digitalitzar tots els processos de manteniment i lectures i, per l’altra, la sensorització de la xarxa d’aigua potable pel que fa a pressió i qualitat de l’aigua. En el clavegueram, ajudarà a tenir coneixement de les diferents alçades d’aigua i dels volums que estan sobreeixint en temps de pluja.
Després de la xerrada els assistents han tingut l’oportunitat de fer arribar els seus dubtes i propostes. La ciutadania s’ha interessat per temes com l’origen de l’aigua que surt de l’aixeta, les zones inundables de la ciutat o l’aixecament de les restriccions per la sequera.
Blas López: Jo crec que aquest tipus d’activitat ens mostra tot l’esforç que hi ha darrere d’una companyia. Com que l’aigua sempre raja sovint no ho tenim en compte.
Albert Giné: Molt enriquidora, ha estat força interessant. Jo soc treballador d’aigua i moltes coses ja les sabia, però ha estat una manera de fer un recull general de tota la companyia.
Conxita Gil: M’ha semblat molt interessant. Hi ha molta informació que és desconeguda i que quan obrim una aixeta no tenim ni idea de tot el que hi ha al darrere. I la importància de mantenir la xarxa de subministrament d’aigua i clavegueram també és fonamental.
Aquest col·loqui forma part del conjunt d’activitats amb l’objectiu de divulgar el valor de l’aigua com a recurs bàsic.