El Dragon Boat és una modalitat de rem amb mbarcacions mil·lenàries d'origen xinès. Normalment, naveguen en la mateixa embarcació entre 10 i 20 palistes a més del timoner i el timbaler.
Més enllà del seu creixement com a modalitat de rem, la Fundació Rema contra el Càncer adreça aquesta activitat a homes i dones que han patit càncer. Des de l’associació i impulsen estudis científics sobre els beneficis de l’activitat física en la recuperació de la malaltia. Pot ser una bona eina per millorar la seva qualitat de vida física, emocional i psicològica.
Entre altres beneficis, el rem ajuda a dones que han superat un càncer de mama per millorar les inflamacions limfàtiques.
Betty Serrano, equip Picams Dragons. Hem superat un càncer de mama ho algunes companyes es troben en el procés i el que fem es practiar esport a l’aire lliure, el rem en un vaixell que es diu Dragon Boat. Cada Cap de setmana ens trobem, per nosaltres significa saber que la vida continua, et vols retrobar amb tu mateixa
Durant la temporada, es creen equips i bases nàutiques per a la pràctica regular d’aquest esport i, en aquesta línia, la fundació treballa ara per establir una base nàutica al Port de Mataró.
Pep Juncà, gerent Fundació Rema contra el Càncer. Aquí a Mataró ara comencem, però aquesta activitat ja fa 3 anys que es porta a terme a Badalona de manera regular, amb dones que han superat un càncer de mama i els hem canviat la vida. Persones que moltes d’elles mai havien practicat esport i ara estan entrenant 1 o 2 dos cops per setmana. Dones de 50 o 60 anys que han descobert l’esport, que han descobert que significa formar part d’un equip
Margarita Díez, gerent Port de Mataró. Un dels objectius del Port és arribar a tothom, ambn una modalitat que és a l'abast de totes les butxaques, i que fa una tasca social per aquestes dones que han superat un càncer
És una activitat que es fa amb Dragon Ball i a mesura que l’equip millora i creix, pot competir en competicions estatals o internacionals. L’organització, que és un referent a escala estatal per a la pràctica d’aquesta modalitat, busca ajudar les persones afectades amb malalties oncològiques i hematològiques a millorar la seva qualitat de vida.