Arriba a les escoles de Mataró una nova assignatura, reptes científics. Es tracta d’una optativa en què l’alumnat de sisè de primària i primer d’ESO treballa en equip mentre desenvolupen experiments per comprendre fenòmens biològics, físics i químics. A l’institut-escola Mar Mediterrània es fa els dimarts a la tarda i busca fomentar competències com el pensament crític de l’alumnat i la resolució de problemes mentre es coopera.
Mireia Delgado, coordinadora pedagògica de l’institut-escola Mar Mediterrània: Sobretot això, una mica de fomentar aquest pensament crític, sempre tenen un repte que han de resoldre i el resolen a través del treball en grup i en equip, mai treballen individualment. A banda, com que interactuen alumnat de sisè de primària i de primer d’ESO això també aporta un enriquiment en el procés d’aprenentatge perquè comparteixen experiències i coneixements.
En aquesta sessió ha tocat treballar el sentit del gust a través d’experiments.
Isra, alumne de l’institut-escola Mar Mediterrània: Hem posat uns gots de plàstic i hem posat sal, sucre, soja i llimona. El company, era en parelles, s’havia de tapar els ulls i li havien de posar amb un pal d’orelles un sabor. El company havia d’endevinar quin sabor era i posar una puntuació d’amarg.

Reptes científics ha tingut una bona rebuda entre els alumnes del centre, troben que és una forma innovadora de continuar aprenent i treballant.
Els experiments i concursos, que serveixen per comprovar si l’alumnat ha adquirit coneixements nous, juntament amb altres activitats divertides, fan que aquesta assignatura desperti un interès per la ciència que abans no existia.