logo

tvmataró | La televisió de Mataró i el Maresme

profile

societat Mataró

Despertar el paladar dels estudiants

Una nova assignatura que s’imparteix a l’institut-escola Mar Mediterrània que vol fer descobrir als alumnes els diferents sabors

per Jordi Vidal| Compartir


Arriba a les escoles de Mataró una nova assignatura, reptes científics. Es tracta d’una optativa en què l’alumnat de sisè de primària i primer d’ESO treballa en equip mentre desenvolupen experiments per comprendre fenòmens biològics, físics i químics. A l’institut-escola Mar Mediterrània es fa els dimarts a la tarda i busca fomentar competències com el pensament crític de l’alumnat i la resolució de problemes mentre es coopera.

 

Mireia Delgado, coordinadora pedagògica de l’institut-escola Mar Mediterrània:  Sobretot això, una mica de fomentar aquest pensament crític, sempre tenen un repte que han de resoldre i el resolen a través del treball en grup i en equip, mai treballen individualment. A banda, com que interactuen alumnat de sisè de primària i de primer d’ESO això també aporta un enriquiment en el procés d’aprenentatge perquè comparteixen experiències i coneixements.

En aquesta sessió ha tocat treballar el sentit del gust a través d’experiments.

 

Isra, alumne de l’institut-escola Mar Mediterrània: Hem posat uns gots de plàstic i hem posat sal, sucre, soja i llimona. El company, era en parelles, s’havia de tapar els ulls i li havien de posar amb un pal d’orelles un sabor. El company havia d’endevinar quin sabor era i posar una puntuació d’amarg.

marmedi 2
Alumnes probant diferents sabors/ tvmataró

 

Reptes científics ha tingut una bona rebuda entre els alumnes del centre, troben que és una forma innovadora de continuar aprenent i treballant.

Els experiments i concursos, que serveixen per comprovar si l’alumnat ha adquirit coneixements nous, juntament amb altres activitats divertides, fan que aquesta assignatura desperti un interès per la ciència que abans no existia.

| Compartir

Loading related news...
Aquest portal web utilitza cookies per millorar l'experiència de l'usuari. En utilitzar-lo, accepteu totes les cookies d’acord amb la nostra Política de Cookies.