La integració de Càritas Interparroquial de Mataró dins Càritas Diocesana de Barcelona és un fet des de començaments d'any. Anna Selva, responsable de zona, explica a l'Entrevista de Mataró Ràdio que han hagut de tancar el rober perquè no complia normativa, però que posaran en marxa botigues amb personal vulnerable que rebrà formació i seran obertes al públic en general. També anuncia que marxen del centre L'Entorn, que distribueix aliments entre els més necessitats, i adoptaran el model de la targeta aliments. Per la seva part, Jaume Gonzàlez ha explicat que, quan Llar Cabanellas estigui en condicions, podrà acollir la residència Torre Llauder.
ANNA SELVA, responsable zona 5 Càritas Diocesana
TANCAMENT DEL ROBER
La roba està considerada com un residu i s'han de seguir tota una sèrie de protocols que nosaltres com complíem en el rober. Hem de mirar altres models que ja funcionen en altres llocs, com és el cas de les botigues, amb personal en situació vulnerable format per a treballar-hi. Aquestes botigues sí que estan dins de normativa i també formen part de la nostra filosofia. I sobretot, són botigues adreçades a tota la població.
SORTIR DEL CENTRE L'ENTORN
Hem pres la decisió que el mes de desembre nosaltres no col·laborarem en el centre l'Entorn. Sortirem d'aquest projecte i atendrem com ho fem a la resta de poblacions, com Barcelona i Badalona. És el model de les targetes aliment. Es posen un dines a la targeta i la persona -que ha estat valorada pels nostres serveis- i pot anar al supermercat.
JAUME GONZÀLEZ, voluntari Càritas
LLAR CABANELLAS
Sempre ens han promès que el primer pas seria que la residència Torre Llauder per a persones grans sense recursos aniria a Llar Cabanellas. Aprofitar tot el que eren les habitacions per tal de fer la residència.