Han passat 40 anys des que el Caminetto va obrir portes i continua sent un dels restaurants mítics de la ciutat. Als menjadors de la casa senyorial del Camí Ral, a tocar de la plaça de Santa Anna, s’hi han assegut des de mataronins il·lustres com el periodista Manuel Cuyàs -que dona nom a una pizza de la carta-, fins a comensals d’arreu del territori. L’ànima d’aquest racó de les delícies és el carismàtic sicilià Mario Francesco Randazzo. Quatre dècades després de posar en marxa aquesta aventura personal, continua al peu del canó, fins i tot darrere els fogons, al costat del seu fill Sergi. El secret, a banda del menjar, també rau en la intenció que els clients s’hi sentin com a casa.
Mario Francesco Randazzo, propietari i cuiner del Caminetto: Vaig trigar tres anys a donar-li el toc modern, però mantenint l’estil antic, a aquesta casa. Era la meva manera de veure el restaurant. Això i tenir un espai gran. M’agrada que els comensals d’una taula no sentin la conversa de la del costat. Per això les taules són grans i la gent s’hi pot sentir a gust.
Al capdavant del restaurant, Randazzo ha vist evolucionar la ciutat i també ha anat canviant la seva carta per afegir-hi plats nous, sempre mantenint l’esperit de cuina de mercat i apostant per les opcions sense gluten i lactosa.
El Caminetto ha començat la celebració del quarantè aniversari aquest divendres “amb alegria i amb gana”, però també amb la música en directe de Boogie Project, una formació alemanya on toca el germà de Randazzo, que ha vingut a Mataró amb motiu de l’efemèride. També amb un cava especial per a l’ocasió.