logo
profile

economia Mataró

Una ruta escollirà la millor croqueta de Mataró

Més d’una vintena d’establiments participen a la primera edició del recorregut que recollirà les votacions dels comensals

per Clara Sánchez| Compartir


Un dels plats preferits per a molts és la croqueta. El seu procés d'elaboració és força entretingut i depèn dels ingredients que porti. La cocció i el punt just entre els components, en són moltes vegades el secret. Segurament cada restaurant o establiment creu que elabora la millor croqueta de Mataró, però aquest any, seran els mataronins i visitants que participin en la Ruta de la Croqueta els que escullin la guanyadora. Una iniciativa que engega per primera vegada el NEM (Negoci Empresa Mataró).

 

Anna de Quirós, presidenta NEM Mataró: El que volem sempre és fer coses noves que aportin economia als associats a la ciutat. És una ruta que comença demà 28 i dura deu dies, fins diumenge dia 7. Tenim 23 participants, tant del centre de la ciutat com de barris, de Cerdanyola, i restaurants del port. Aquests associats fan una croqueta perquè vinguin a tastar-les, totes són diferent si les valoraran amb un codi QR. La gent que vingui a provar la croqueta i per valorar-la entraran en un concurs.


Més d'una vintena de bars, restaurants i comerços d'alimentació del centre, diferents barris i el Port, participen de la Ruta. Alguns dels participants: a la Rambla, el tradicional Bar Iluro oferirà la seva especialitat de croquetes, segurament acompanyades de beguda, el Balú de la plaça Santa Maria també és un dels establiments del recorregut o Padilla Moldero, amb unes croquetes de bones dimensions. Quan es tasta una croqueta, es pot valorar a través d'un codi QR, que servirà per determinar quina és la millor d'aquesta edició. Es valoraran aspectes com el sabor, la textura, la presentació i la creativitat.

 

Yolanda Moldero, Padilla Moldero: Nosaltres sempre fèiem brou i un dia vaig dir de fer una croqueta diferent de les que ja fem. Un format diferent, ja fregida, perquè és una maxi croqueta, per la que necessites bastant d'oli, una fregidora... i és una croqueta feta amb tota la carn del brou i el nostre principal producte que és el pernil ibèric.

Marcos Duran, gastrobar Balú: Nosaltres farem una croqueta de cua de vaca amb reducció de vermut. La idea és fer moure Mataró perquè la capital de la comarca gastronòmicament és molt potent i és una manera d'atraure gent dels voltants i el centre i de fer negoci i que això es mogui, que és el que ens interessa a tots.
 

Quico Coll, restaurant bar Iluro: Farem les croquetes de sèpia a la muselina d'alls tendres i farem alguna oferta que entri la canya o la beguda amb la croqueta. Totes aquestes activitats que fa el NEM estan molt bé per dinamitzar el comerç ciutadà i que es mogui Mataró.


La ruta comença aquest mateix divendres i s'allarga durant deu dies. La Ruta de la Croqueta compta amb la col·laboració de l'empresa ETL MARESME i de l'Hotel Atenea Port i els participants que valorin les croquetes entraran al sorteig d'una nit a l'Hotel Atenea de Mataró.

| Compartir

Aquest portal web utilitza cookies per millorar l'experiència de l'usuari. En utilitzar-lo, accepteu totes les cookies d’acord amb la nostra Política de Cookies.