esports Mataró

Títol neerlandès amb accent mataroní

Països Baixos derrota Espanya (8-7) a la final de l’Europeu femení de waterpolo

per Jordi Rabassa| Compartir

De les 26 jugadores convocades per a la final del Campionat d’Europa, jugat aquest dissabte a Eindhoven, 19 juguen a la lliga espanyola. D’aquestes, 11 ho fan al Sabadell o bé al Mataró. I tres d’elles, les neerlandeses del CN Mataró, Laura Aarts, Simone Van de Kraats i Vivian Sevenich es van proclamar campiones amb la selecció del seu país. La relació de jugadores mataronines o vinculades amb el Centre, la van completar Anna Espar, Isabel Piralkova i una Cristina Nogué que va quedar fora de la convocatòria.

La final d’Eindhoven va ser doncs, l’enfrontament entre dos equips, les jugadores dels quals es coneixen a la perfecció. I això va motivar que fos un partit molt igualat i que no es va resoldre fins als segons finals.

La selecció de Miki Oca va començar molt bé. Amb un joc fluid i directe de cara a porteria, va aconseguir avançar-se en el marcador amb gols d’Anna Espar i de Bea Ortiz. Van de Kraats va escurçar diferències abans d’acabar el primer quart.

En el segon període, l’equip espanyol va desconnectar per complet, una mica a l’estil que ens té acostumats el Mataró en les grans cites. El parcial de 4-1 va permetre els Països Baixos arribar al descans llarg amb un avantatge de dos gols (5-3) gens determinant però que deixava ben clar quin dels dos equips duia la iniciativa en el joc. A banda de dos penals xiulat a favor, les neerlandeses aprofitaven amb certa solvència les jugades de superioritat mentre que l’equip de Miki Oca naufragava materialment en aquest aspecte de joc. Només 1 de 8, en tot el partit.

Tot i així el matx no estava resolt. Després del col·lapse del segon quart, Espanya va reaccionar i se’n va endur el tercer quart gràcies a un parcial favorable de 1 a 2 amb gols d’Elena Ruiz i de Bea Ortiz, aquest últim espectacular.

Amb un gol de marge en contra, calia una última empenta per arribar amb garanties a la recta final del partit. Paula Leiton de revés empatava a 6. Van der Sloot tornava a avançar a les neerlandeses però Maica García, en l’única jugada de superioritat aprofitada, a 1.47 del final, empatava a 8.

I va ser aleshores, quan la sort va afavorir les neerlandeses. Un llançament de Bette Rogge va rebotar en el cos de Martina Terré -immensa al llarg del partit- i va acabar ultrapassant la imaginària línia de gol el suficient perquè el 8-7 pugés al marcador. Amb 4 segons per acabar el partit, l’equip espanyol es va haver de rendir.

Països Baixos: Aarts, Wolves, Sleeking, Van der Sloot (2), Van de Kraats (1), B. Rogge (1), Sevenich (1), Joustra (2), L. Rogge (1), Moolhuijzen i Van den Dobbelsten

Espanya: Martina Terré, Isabel Piralkova, Anna Espar (1), Bea Ortiz (2), Nona Pérez, Paula Crespí, Elena Ruiz (1), Pili Peña, Judit Forca (1), Paula Camús, Maica García (1), Paula Leiton (1) i Laura Ester

Àrbitres: Nora Debreceni (Hongria) i Matan Schwartz (Israel)

Evolució del marcador: 0-1, 0-2, 1-2 / 2-2, 3-2, 3-3, 4-3, 5-3 / 5-4, 5-5, 6-5 / 6-6, 7-6, 7-7 i 8-7