La Taula de Salut Mental de Mataró impulsa una campanya de visibilització dels problemes de salut mental a través de testimonis audiovisuals. L'Ana Belén, l'Isa, l'Albert o els pares d'en David posen veu a la realitat de les persones que pateixen o han patit aquestes dificultats en el seu dia a dia amb la voluntat de combatre la discriminació. La campanya s'ha presentat aquest dimecres a l'Espai Mataró Connecta.
Laura Seijo, regidora de Ciutat Inclusiva i Saludable: El que vol és posar en evidència que el trastorn mental forma part de la nostra societat, que la salut mental és un tema del que n'hem de parlar i que hem de treballar per la sensibilització i la desestigmatització.
La iniciativa consta de 7 vídeos testimonials on s'explica, en primera persona o a través de familiars, quina malaltia tenen, però sobretot posen en relleu com pateixen l'estigma de la societat, precisament per evitar aquestes situacions. A les càpsules es tracta el suïcidi, el trastorn bipolar, l'autisme, l'ansietat, l'esquizofrènia o els brots psicòtics.
Laura Seijo, regidora de Ciutat Inclusiva i Saludable: Aquests vídeos estan fets en primera persona per persones que han patit algun tipus de patologia mental o amb familiars al llarg de la seva vida i posen de manifest que el trastorn mental s'ha de treballar exactament igual que qualsevol mena de patologia física.
Un dels objectius de la taula és sensibilitzar, prevenir i detectar l'estigma en els problemes de salut mental, i per això, es treballa a impulsar altres accions que complementin aquests vídeos que es poden recuperar a través del canal de YouTube de l'Ajuntament de Mataró.
La Taula de Salut Mental, impulsada per l'Ajuntament, compta amb representants de gairebé una vintena d'institucions com el Consorci Sanitari del Maresme l'Institut Català de la Salut, Centre de Formació i Prevenció, la Federació de Salut Mental de Catalunya, la Policia Local o els Mossos d'Esquadra.