logo
profile

societat Mataró

Sabó casolà, l'alternativa saludable al xampú de supermercat
 

La Casa Capell ha fet un taller de cosmètica natural lliure de components sintètics que sovint irriten la pell

per Judit Peñaranda| Compartir


La cosmètica convencional que es pot trobar al supermercat sol estar saturada de components sintètics nocius per la salut i el medi ambient. Fer el sabó de manera artesanal permet saber amb exactitud quins ingredients posem en contacte amb la nostra pell i quina n'és la qualitat.

 

Maria Famadas, educadora ambiental Escola Natural El Corredor: "Quan tu mires els ingredients d'un xampú de supermercat la meitat no saps què són. I, en canvi, si els fas tu a casa sí que saps què t'estàs posant sobre la pell i això és important perquè la pell també s'ha de nodrir.
Sempre hi ha una sèrie d'ingredients que no s'han fet els estudis pertinents per saber fins a quin punt són saludables o perjudicials per a la pell. Es posen, per exemple, perquè un producte duri 3 o 4 anys i per tenir una textura o color atractiu per als ulls.".

 

Els productes naturals també són substàncies químiques. La diferència amb els sintètics, però, és que no han estat elaborats en un laboratori i, per tant, no són artificials. La Casa Capell ha fet un taller de cosmètica natural per ensenyar a fer un xampú líquid i un ungüent a partir de productes naturals. Una recepta simplificada que tothom pot fer a casa de manera segura.

 

Maria Famadas, educadora ambiental Escola Natural El Corredor: "Per fer xampú líquid caldria una base de betaïna de coco i s'hi afegiria la mel l'àloe vera i els olis essencials, que hem fet servir el de xiprer. L'ungüent és molt simple, és cera i oli. L'oli, però, el macerem amb diverses plantes. Hem utilitzat malva, sàlvia i ortiga. Cada ingredient té les seves propietats i es tracta de fer com una mena de trencaclosques.".

 

L'interès per recuperar productes casolans torna a créixer. Cada vegada són més els tallers i activitats que es programen per elaborar receptes tradicionals de les àvies.

 

| Compartir

Aquest portal web utilitza cookies per millorar l'experiència de l'usuari. En utilitzar-lo, accepteu totes les cookies d’acord amb la nostra Política de Cookies.