logo
profile

societat Mataró

Milola, les galetes de Mataró que fan la volta al món

L'empresa, que ja ha superat la barrera del milió de 'cookies', exporta a països com França, Alemanya, Anglaterra,  els Emirats Àrabs o els Estats Units

per Lluis Martínez| Compartir


Hi ha qui recomana començar el dia esmorzant alguna cosa dolça, que sigui capaç d'activar la serotonina, la famosa hormona de la felicitat. Les galetes Milola inclouen entre els ingredients aquest pessic de felicitat. Una empresa mataronina que va néixer de la necessitat de trobar l'alegria d'aquest petit plaer de la vida, que és la gastronomia, després que els metges diagnostiquessin a la fundadora, Manuela Garcia, que era intolerant al gluten.

Manuela Garcia, fundadora de Milola: Jo havia patit problemes crònics de salut tota la vida. Un metge va treure de la meva dieta molts ingredients, entre ells el gluten, els làctics o els sucres refinats. La meva salut va millorar de seguida, però va perdre alegria.

L'origen d'aquest negoci de caràcter familiar, situat ara al polígon industrial de Mata-Rocafonda, es troba a la pastisseria que van obrir al carrer Bonaire de Mataró ara fa gairebé 15 anys, en plena crisi econòmica, quan tot just es començava a parlar de productes sense gluten.

Manuela Garcia, fundadora de Milola: A la botiga del centre comença a haver-hi un pelegrinatge de gent cada cap de setmana de tot el país i d'Espanya només per seure a una taula tota la família i menjar tots. Aleshores, comencem a tenir comandes de tot arreu, però no podem donar resposta a tota la demanda amb l'obrador que teníem allà.

Sense perdre l'essència artesanal i la recepta original, la marca continua elaborant les galetes igual que ho feien en aquell petit obrador situat al centre de la capital del Maresme: amb cereals integrals, amb fruita, verdura, oli de coco i sense sucres refinats o làctics. Una manera de fer que ja els ha portat a superar el milió de galetes fabricades.

Manuela Garcia, fundadora de Milola: Els sabors són la galeta de tota la vida, que és d'avellana i de xips de xocolata. Va ser la primera i la versió adulta d'aquella galeta de la infància, que era un plaer absolut. Tenim una de doble xocolata amb avellanes que és vegana. Després una de pastanaga amb espècies, que és molt internacional. Tenim també una d'ametlla, taronja i cardamom, que parla de la història de la península Ibèrica i d'Amèrica, de llimona i xia, que a les dones li encanta, i posteriorment, una altra de civada, gerds i llima.

Milola exporta el 10% de la producció i ho fa a països com França, Alemanya, Anglaterra, els Emirats Àrabs o els Estats Units. Actualment, els 1.000 metres quadrats de la fàbrica mataronina està produint al 20% de la seva capacitat i, per tant, el marge de creixement és ampli. Per aquest motiu, els plans de treball a curt i mitjà termini passen per posicionar els productes de Milola a nous mercats tant nacionals com internacionals, però també per ampliar el catàleg actual i afegir-hi també pastissos, magdalenes, brownies o pa.

| Compartir

Aquest portal web utilitza cookies per millorar l'experiència de l'usuari. En utilitzar-lo, accepteu totes les cookies d’acord amb la nostra Política de Cookies.