logo

societat Mataró

L’IES Miquel Biada organitza una marató matinal d’emprenedoria, en el marc de l'FP Challenge

Els alumnes de secundària han hagut de proposar un projecte per incentivar i consolidar la xarxa d’espigoladors

per Àlex Andrés| Compartir


Situar, identificar, analitzar i, per acabar, proposar. Aquestes són les idees que els alumnes de secundària dels instituts Thos i Codina, Premià de Mar, Miquel Biada i de l’Escola Pia Santa Anna han hagut d’afrontar en el marc de l’FP Challenge.

Enguany els 4 centres educatius del Maresme que hi participen han assumit el repte de consolidar i ampliar la xarxa d’espigoladors, una associació sense ànim de lucre que té com a objectiu lluitar per l’aprofitament i el dret alimentari saludable i sostenible.

Cristina Cabot, responsable d'espigoladors de l'àrea del Maresme i comarques de Girona: el nostre repte és acabar de consolidar-nos i ampliar la nostra xarxa tant de voluntariat com de productors. D'aquesta manera, els alumnes estan plantejant accions i projectes per fer a la comarca.

Els alumnes s’han dividit en diferents grups i han hagut de completar un cub que els ajudava a ordenar unes propostes d’allò més originals.

Cristina Cabot: hi ha idees molt originals, però clar hem de pensar que s'han de dur a terme a la realitat i n'hi ha d'altres que són molt complexes. Així i tot, veig molta originalitat.

L’esdeveniment ha tingut lloc a una de les aules de l’Institut Miquel Biada. Ha durat tot el matí i en l’acte de cloenda s’ha fet entrega d’una bateria externa a l’equip guanyador. Escoltem, algunes de les iniciatives que han tingut els alumnes dels 4 centres que han participat en aquest FP Challenge.

Gerard Manté, alumne de l'INS Miquel Biada: nosaltres ho hem centrat a intentar expandir el món dels espigoladors a través de les xarxes socials i de forma presencial.

Jaume González, alumne de l'Escola Pia Santa Anna: en el nostre grup hem proposat que sigui una assignatura a les escoles.

Carla de las Heras, alumna de l'Institut de Premià de Mar: nosaltres suggerim fer una assignatura a la Primària, per trimestres. En un podrien anar a recollir aliments i a l'altre podrien fer classes sobre l'etiquetatge ecològic dels productes.

Mar Fernández, alumna de l'Institut Thos i Codina: volem fer una plataforma en línia on es vegin les activitats que hi ha, el perfil dels voluntaris, així com informació per qualsevol persona. Els pagesos, a més, poden veure qui va a la seva finca.

Aquesta no és la primera activitat d’emprenedoria que organitza l’Institut Miquel Biada, de fet promocionen aquest tipus de treballs grupals des de fa anys. Així i tot, sí que han debutat en el marc d’un FP Challenge que es divideix per comarques a tota Catalunya.

| Compartir

Aquest portal web utilitza cookies per millorar l'experiència de l'usuari. En utilitzar-lo, accepteu totes les cookies d’acord amb la nostra Política de Cookies.