logo
profile

cultura Mataró

Les Roques del Maresme: el nou tresor de Can Parcala

La Fundació el Maresme presenta una experiència gastronómica elaborada artesanalment per l’equip d’abellaires de la finca

per Alba Carlotta| Compartir


El servei d’apicultura de la Fundació el Maresme ha presentat la seva innovació que combina ametlles garrapinyades amb mel de Can Parcala i xocolata de primera qualitat oferint una experiència gastronómica irresistible i alhora compromesa amb la comunitat, ja que, tots els ingredients provenen de productors locals inclusius i sostenibles. 

Carme Martí, directora de desenvolupament de negoci de la Fundació el Maresme: presentem un nou producte que elaborem des de la Finca de Can Parcala. Nosaltres l’estem explotant a partir del servei d’apicultura, de l’elaboració de mel, de la difusió dels tallers pedagògics del món de les abelles i ara amb les Roques del Maresme, que també incorporen la mel com a element

Tot i que les acaben de presentar, les Roques del Maresme ja porten un cert recorregut, des del 2022. El motiu principal de l’espera ha estat afrontar la problemàtica que va causar la vespa asiàtica, la qual va provocar la reducció de les colònies d’abelles i com a conseqüència, també la de la mel. La solució va venir de la mà de l’obrador de l’entitat, que van rendibilitzar per diversificar i trobar un producte que derivés de la mel i es pogués combinar amb altres ingredients. 

 


El servei d’apicultura de la Fundació el Maresme destaca per la seva Aula Apícola, que és l'única de tot Catalunya i l’estat en la que hi treballen persones amb discapacitat. Darrere d’aquest projecte hi ha 12 persones de les quals 7 tenen una discapacitat. El procés de creació de les roques és extens, però els treballadors el tenen més que controlat.


Un dels objectius del projecte és que el màxim nombre de persones puguin gaudir de les delícLies a través del reforçament de la línia. És per això que tant Mango com entitats i ajuntaments de la comarca, la FAGEM i La Roca han apostat pel producte i donen suport a la seva consolidació.

Chema Magro, referent de l'Aula Apícola i del projecte: des de la Fundació el Maresme i des de Can Parcala busquem línies d'inserció que siguin sostenibles econòmicament pel bon fer dels nostres companys i companyes amb un carnet reconegut de discapacitats. Ells i elles són professionals, per tant, volem que la gent compri les Roques perquè estiguin bones i no perquè darrere hi ha el tercer sector.

L’any passat es van fer 900 kg de Roques, aquest any ja es poden adquirir a través de la botiga online de la Fundació el Maresme, a la finca de Can Parcala i en establiments de productes gourmet. 

| Compartir

Aquest portal web utilitza cookies per millorar l'experiència de l'usuari. En utilitzar-lo, accepteu totes les cookies d’acord amb la nostra Política de Cookies.