logo
profile

societat Mataró

Les jornades del Plat de Mataró, nascudes l'any 1998, poden deixar de celebrar-se

El president del Gremi d'Hostaleria, Jordi Milà, diu a l'Entrevista: "No tothom el pot fer. Possiblement l'any que ve no el farem", pels costos i els gustos dels clients

per Pep Andreu| Compartir


El Plat de Mataró, elaborat amb sípia, patates i pèsols, arribarà aquest any a la 26a edició, però podria tenir els dies comptats. El president del Gremi d'Hostaleria i Turisme de Mataró i el Maresme, afirma a l'Entrevista de Mataró Ràdio que el preu de la sípia i el pèsol és elevat i el nombre de restaurants participants queda molt limitat perquè no tothom sap fer aquesta plat tradicional o el pot fer. També els gustos dels clients estan canviant. L'aposta és potenciar la Ruta de la Tapa amb nous reptes gastronòmics.

 



JORDI MILÀ, president Gremi Hostaleria i Turisme Mataró i Maresme
Possiblement de cara a l'any vinent serà un plat que deixarem de fer, perquè hem de fer coses noves. A Mataró hi ha deu mil tipus de cuina diferent que creiem que hem de potenciar.
I de cara a l'any vinent potser muntar la millor pizza de Mataró, o la millor burguer o el millor gintònic. Buscar que la gent es vagi movent i que puguin fer valoracions.

 



El president del Gremi explica que es viu una situació complicada en el sector de la restauració, sobretot per l'augment dels preus dels productes.



JORDI MILÀ
Ara mateix, la restauració és complicada que sigui rendible. A nivell de costos, ha pujat tot tant. I et dic la cervesa com et puc dir el cafè, l'oli d'oliva, l'oli de gira-sol, les farines... Ha pujat tot tant, que és impossible que nosaltres puguem repercutir totes les pujades al nostre preu final.

 



Segons Milà, un altre dels factor que preocupen el sector de la restauració és la manca de professionals vocacionals i ben formats. En aquest sentit, el Gremi organitza cursos de formació per satisfer les necessitats dels establiments.


 

| Compartir

Aquest portal web utilitza cookies per millorar l'experiència de l'usuari. En utilitzar-lo, accepteu totes les cookies d’acord amb la nostra Política de Cookies.